'Son Savaş' paylaşımına suç duyurusu

Bilecik'te milli eğitim müdürleri tarafından referandumla ilgili olarak paylaşılan "Son Savaş" başlıklı yazı hakkında, suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik Mili Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik'in referandumla ilgili olarak yaptıkları "Son Savaş" başlıklı yazı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve partililer "Son Savaş" başlıklı yazı ilgili olarak savcılığa başvurdu. Tartışmalara neden olan yazı Bilecik Mili Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik tarafından milli eğitim ve okul müdürlerinin olduğu WhatsApp grubunda paylaşıldı. Yazıda referandumda hayır oyu kullanacaklar darbeci olduğu savunuluyor.

Milli Eğitim müdürlerinden 'Son Savaş' paylaşımıMilli Eğitim müdürlerinden 'Son Savaş' paylaşımı

Suç duyurusunun ardından konuşan CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, "Bilecik halkını ve kamuoyunu kin ve nefret tohumları aşılayan bu söylemlerini kınıyoruz ve bununla ilgili sessiz kalamayacağımızı söylüyoruz" dedi.

'EVET DİYENİ DE HAYIR DİYENİ DE SORGULAMIYORUZ'

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise, "Bu suç duyurusu kamuda görev yapanlar neden evet dedikleri, neden hayır dedikleri için değil. Elbette vatandaşımız 16 Nisan günü sandığa gidecek evet veya hayır tercihlerinde bulunacak. Biz neden evet diyeni asla sorgulamıyoruz, neden hayır diyeni asla sorgulamıyoruz. Biz hayır diyenleri veya evet diyenleri başta bölücülükle, namussuzlukla veya halkımızı kin veya nefrete yönlendirecek şekilde açıklamalar yapanlara bugün suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuştu. (BİLECİK/DHA)