Minibüste darp iddiasına tutuklama

Minibüste yolculuk ederken çıkan tartışma sonucu F.D.A.Y. adlı başörtülü lise öğrencisini darp ettiği iddia edilen A.A.K. tutuklandı. Savcılık, A.A.K için 5 ayrı tutuklama istemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lise öğrencisi F.D.A.Y., Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ve darp ettiği iddiasıyla şikayette bulundu. Olaya ilişkin gözaltına alınan A.A.K, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

'ÖNCE O SALDIRDI'

Nöbetçi savcılıkta ifade veren kadın grafiker A.A.K.'nın suçlamaları kabul etmediği, "Depresyon tedavisi görüyorum. Önce o bana saldırdı, vurdu. Ben kendisine küfür ve hakaret etmedim. Kendimi korumak amacıyla saçını çektim ve türbanı elimde kaldı. Ve bu sırada 'Sen ölmelisin' dediğimi kabul ediyorum. Ben herkesin inancına saygılıyım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

5 AYRI SUÇTAN TUTUKLAMA İSTEMİ

Savcılık şüphelinin "Tehdit", "Hakaret", "Basit yaralama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" suçlarından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Mahkeme de, A.A.K. hakkında tutuklama kararı verdi.

BAKAN ARADI

Öte yandan lise öğrencisini AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü evinde ziyaret etti. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan telefonla aradı.

(DHA)