Karaca: Adalet duygusunu intikamın önünde tutun

Nihal Bengisu Karaca KHK ile yapılan ihraçlara değindi. 'İhraçlar bizi nasıl bir Türkiye’ye hazırlıyor?' diye soran Karaca 'Adaleti tesis etmeyi intikam duygusunun önünde tutun' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca bugün yayınlanan köşesinde 'FETÖ' ve 'terör örgütü' bahanesiyle ihraç edilen akademisyenlere değindi. Karaca 'İstisna mı, yeni realite bu mu?' başlıklı yazısında "Solu PKK’ya destek üzerinden, sağı FETÖ’ye destek üzerinden kriminalize eden KHK’larla yapılan kitlesel ihraçlar bizi nasıl bir Türkiye’ye hazırlıyor?" diye sordu.

ADALET TESİS EDİLMELİ

İhraçların toplum nezdinde derin bir kırılma ve infiale sebep olduğunu ifade eden Karaaca şöyle devam etti "Kritik görevlerde yer almayan, ByLock indirmemiş, Gülenist yapının kurmay tabakasıyla iş tutmamış, hadiseyi “din hizmeti” zannederek yapının dini boyutuna sempatiyle bakmış ama asla cemaatçi olmamış, Bank Asya’da parası olmayan ya da bankayla ilişkisi fi tarihinde konut ya da araba kredisi kullanmak olan o kadar çok eğitimli ve iyi yetişmiş kişi Resmi Gazete’de ifşa edilerek ortada kaldı ki, onlara sabır temenni etmekten dilimiz kurudu. Özel sektörde iş bulmalarına da engel olunan, yoksulluk eşiğini geçmiş kişilere ne diyebiliriz, bilmiyoruz, çaresiz kalıyoruz.

Biliyorum, göreve iadeler de oluyor. Biliyorum isabetsiz kararların geri döndüğü de oluyor. Ama adalet duygusunu inciten uygulamalar hâlâ devam ediyor. Yalvarıyoruz: Adaleti tesis etmeyi intikam duygusunun önünde tutun. İçinde bulunduğumuz zor koşulların dayattığı zaruretlerden doğan istisnaların, ideal bir durum hatta kalıcı bir realite olduğu duygusunu vermekten kaçının." (HABER MERKEZİ)