İhraç edilen akademisyene kınama cezası

Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’e, kınama cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders anlatmasını ve partinin AK Kütüphanesini ziyaretini gündeme getiren akademisyen Dr. Cenk Yiğiter’e ihracının ardından kınama cezası tebliğ edildi.

Yiğiter’in kişisel sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştirmesi "Rektörü itibarsızlaştırma" soruşturması açılmasına neden olmuştu. Hakkında farklı konularda birçok soruşturma açılan Yiğiter’in ihracının ardından soruşturma tamamlandı ve Cenk Yiğiter'e kınama cezası verildi.

'BEN SİZİ KINIYORUM'

Akademisyen Cenk Yiğiter cezayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çok yüksek itibarınıza zeval getirdiğim için beni kınamışsınız. Ben sarayın ibişi olmadım, olmayacağım. Ben yasama işlevini ele geçirip üniversitesinden hocalarını attıran bir üniversite katili de değilim, kampüs girişinde hocalarını, öğrencilerini dövdüren bir ibiş de değilim. Söz konusu soruşturma özelinde ise tarafsız olması gereken bir makamda oturup iktidar partisinin siyaset akademisinde görev aldığınızdan ve ayrıca iktidar partisinin propaganda faaliyetlerine dahil olduğunuzdan ötürü ben sizi kınıyorum ve kabarık sicilinizden ötürü takdir indirimi uygulamıyorum hakkınızda. Tarih önünde de hukuk önünde de hesap vereceksiniz.” (DUVAR)