Kanal D'de Değirmenci istifası

İrfan Değirmenci’nin programını hazırlayan sorumlu müdür Ertuğrul Albayrak istifa etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal D, referandumda "hayır" oyu kullanacağını açıklayan İrfan Değirmenci'nin işine son verdi. Kararın ardından Değirmenci'nin programını hazırlayan sorumlu müdür Ertuğrul Albayrak istifa etti.

Birgün gazetesinden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, "İrfan Değirmenci ile Günaydın" programının sorumlu müdürü Ertuğrul Albayrak, Kanal D'deki görevinden istifa etti. Albayrak, “Devam etmem istendi. Ama ben de ‘hayır’ diyorum. Kanalda devam etmem etik olmaz. Sonuçta kolektif olarak karar aldık” dedi.

'DUR DEMEK GEREKTİĞİNE KARAR VERDİK'

"Hayır" oyu kullanacaklarının belli olduğunu söyleyen Albayrak, “Ekrandan bunu belli etmedik. Tarafsızlıksa kanalda buna uyduk. Ancak her gün sana şeytansın, hainsin diyen, yaşam değerlerine saygı duymayan birilerine dur demek gerektiğine karar verdik” şeklinde konuştu.

Kanal D yönetiminin, işine devam etmesini istediğini aktaran Albayrak,  “Benim kanalda kalmamı istiyorlardı. Başka bir spiker çıkacak ve ben buna haber hazırlayacakmışım. Sorumlu müdür olarak bunu kabul etmedim. Ben de istifa ettim. Buluş arkadaşımız da kalmak istemediğini ifade etti. Ancak diğer arkadaşlarımızın evine ekmek götürmesi için istifalarının doğru olmayacağını düşündük” ifadelerini kullandı.

İrfan Değirmenci: Umut hep var olacakİrfan Değirmenci: Umut hep var olacak

'ONURLU YAŞAMAYI SEÇTİK'

Vicdanının rahat olduğunu belirten Albayrak, “Bundan sonra bize kim iş verir, hangi kanala gideriz. Hamburgercide çalışma ihtimalimiz daha güçlü. Buna rağmen onurlu yaşamayı seçtik” dedi.

“Gazetede ‘evet’ yazan çalışmaya devam ediyor” diyen Albayrak, “Bunun iki yüzlülük olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Ergen ve Laçin'den İrfan Değirmenci'ye destekErgen ve Laçin'den İrfan Değirmenci'ye destek