İrfan Değirmenci: Kariyerim kadar saldırılarda ölen insanlar konuşulsaydı

Referandumda 'hayır' diyeceğini açıkladığı için işine son verilen İrfan Değirmenci, 'Gündemi meşgul etmekten utanıyorum. Son bir buçuk yıldır yüzlerce insanımız terör saldırılarında hayatını kaybetti. Keşke onlar konuşulsaydı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Kanal D, 'başkanlık teklifi'nin oylanacağı 16 Nisan'daki referandumda 'hayır' diyeceğini açıklamasının ardından İrfan Değirmenci’nin işine son verdi. Kararı konuştuğumuz Değirmenci, “Burada para kazanmam gider başka bir iş yaparım. İnsan her türlü hayatta kalır. Sorun basın özgürlüğü veya gazetecilerin işsiz kalması sorunu değil ortak vatanın geleceği sorunudur" dedi.

‘SORUN ORTAK VATANIN GELECEĞİ’

İşine son verilmesinin ardından çok sayıda destek mesajı aldığını aktaran İrfan Değirmenci şunları söyledi:

“Dünden bu yana yüzlerce telefon, sayısız mesaj aldım, her birini okurken gözlerim yaşardı. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Metin Feyzioğlu, Cumartesi Anneleri'nden Meryem Göktepe, şehit anneleri, MHP’den bazı isimler, Tunceli Ovacık’ın komünist Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu aradılar.  Gün boyu sosyal medyada benim mesleğe nerede devam edeceğimle ilgili haberler döndü. Benim derdim herhangi bir yere geçmek ya da kariyer değil. Hiç kimse kariyerini düşünecek durumda da değil. Ülkenin, çocukların geleceğini düşünüyoruz. Burada para kazanmam gider başka bir iş yaparım, ne olmuş! İnsan her türlü hayatta kalır. Sorun basın özgürlüğü veya gazetecilerin işsiz kalması sorunu değildir. Ortak vatanın geleceği sorunudur.”

‘GEZİ’DEN BU YANA ÜZERİMDE BASKI VARDI’

Gezi'den bu yana son 4 yıldır üzerimde çok ciddi baskı vardı diyen tecrübeli haberci, “Biliyorsunuz, geçen yıl ana haber bülteninde yayınlanan bir haberde görünen pankarttan dolayı hakkımda ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten 4 yıl 3 ay hapis istemiyle dava açıldı. Bütün bu sıkıntılarla bugüne kadar getirdim, buraya kadarmış” dedi.

İrfan Değirmenci’nin kanalla ilişiğinin kesilmenin ardından FOX TV’den Kanal D'ye birlikte geçtiği çalışma arkadaşları, programın sorumlu müdürü Ertuğrul Albayrak ile programın yapımcısı ve editörü Buluş Akpolat da istifa ettiler.

Kamuoyunun gündeminde yer almaktan utandığını dile getiren İrfan Değirmenci, “İki gündür gündemi bu kadar meşgul etmekten inanın utanıyorum. Son bir buçuk yıldır yüzlerce insanımız terör saldırılarında hayatını kaybetti. Keşke benim kariyerimin konuşulduğu kadar o insanlar konuşulsaydı” dedi.

Kanal D'de Değirmenci istifasıKanal D'de Değirmenci istifası