İrfan Değirmenci: Umut hep var olacak

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen İrfan Değirmenci 'Birileri de artık konuşmayı göze alabilir umarım' dedi. Değirmenci 'Umut hep var olacak' mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkladığı için Kanal D’deki işine son verilen İrfan Değirmenci atılma sürecini değerlendirdi. Evrensel’den Meltem Akyol'a konuşan Değirmenci, “Benim o ekranda devam etmem çoğu kişi için her şeyin normal devam ettiğini ifade ediyordu, belki böylesi daha hayırlı oldu. Normal değil hiçbir şey. Birileri de artık konuşmayı göze alabilir umarım” dedi.

‘NORMAL DEĞİL HİÇBİR ŞEY’

Değirmenci'nin açıklamalarının tamamı ise şöyle

"Bildiğimiz gibi, doğru olduğuna inandığımız gibi yaşamaktır, bazen de direnmek. Bedel ödemeyi göze alarak ama vicdanen rahat. Bu ülkede işini değil canını, özgürlüğünü kaybetmek pahasına direnen güzel insanlar oldu. O yüzden umut hep var olacak. Benim o ekranda devam etmem çoğu kişi için her şeyin normal devam ettiğini ifade ediyordu, belki böylesi daha hayırlı oldu. Normal değil hiçbir şey. Birileri de artık konuşmayı göze alabilir umarım. Bitecek elbet ve devran dönecek, ama bu halk kimin ne olduğunu hep hatırlayacak"

HAYIR’ DEDİĞİ İÇİN İŞTEN ATILMIŞTI

Hafta içi her sabah Kanal D’de ‘İrfan Değirmenci ile Günaydın’ programının sunucusu İrfan Değirmenci sosyal medya hesabından ‘partili cumhurbaşkanlığını’ merkeze alan anayasa değişikliği referandumunda neden ‘hayır’ oyu kullanacağını açıkladığı için iş akdi önceki gün feshedilmişti. Değirmenci, 16 Nisan’daki referandumda ‘hayır’ oyu kullanma sebebini 20 maddede açıklamış, “Bilim insanını, sanatçıyı, yazarı, çizeri, öğrenciyi, işçiyi, çiftçiyi, madenciyi, gazeteciyi, itaat etmeyen herkesi düşman bilene #Hayır!” demişti.