Hüseyin Hatemi'den üniversiteden ihraçlara tepki

Akademisyen ihraçlarını eleştiren Profesör Hüseyin Hatemi, Twitter'dan kendisinden örnekler verdiği flood yaptı. Bir takipçisi "Ah Hocam şu flood oluşturmayı bir öğrenseniz" diye yazınca Hatemi'nin yanıtı, "Bizim zamanımızda flood oluşturma vaadı da öğrenmedik mi kardaş?" oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hukuk Profesörü Hüseyin Hatemi, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, üniversite rektörlüklerinden gelen listeler doğrultusunda YÖK'ün akademisyenleri ihraç etmesini eleştirdi. "Kendimden örnek vermeye mecbur kalıyorum" diyen Hatemi, üniversiteye dönüşü ve sonrasında yaşadıklarıyla ilgili şunları yazdı:

"Kendimden örnek vermeye mecbur kalıyorum: 1402'lik yarasının tedavisi için 2006 yılında rektör Mesut Parlak'ın öğretime devam çağrısını kabul ettim ve para almamayı şart koştum. İlk mükafatım üç ay sonra lisans derslerimin engellenmesi oldu. 2006'dan 2009'a kadar yüksek lisans ve doktora derslerini ve SBF'de lisans derslerini yapabildim. Gedikli dekan olur olmaz lisansüstü derslerimi de 2009'da engelledi.

'SEKİZ YILDIR DEKAN'

2010'dan itibaren de danışmanlıklarımı engellemek, verdiğim dilekçeyi bulamadığını söylemek gibi oyunlarla devamlı derslerimi baltaladı. 2015 yılında tamamen engellemiş iken ilk yarıyılda sadece yüksek lisans yaptırmaya mecbur olup doktorayı engelledi. Bu yıl da rektörle birlik olup Ticaret Üniversitesi'ne birinci yarıyıl tamamlandıktan sonra birinci yarıyılda ders yapmam için görevlendirilme talebimi gönderdi. Böylece hiç ders yaptırmamayı yine başardı. Geçen yıl kendisine durumu anlattığım rektör de beni sayın dekana gerekli saygıyı göstermemekle suçladı. Bir dekan arka arkaya iki dönem dekanlık yapamayacağı halde bu dekan sekiz yılını tamamlamak üzeredir. İşte seçimsiz üniversite böyle olur! Yakınınca da cevap hazır: Akademik hayatta demokrasi deel elitizim hakimdir gardaşım! Sevsinler menfi seleksiyonunuzu!"

FLOOD ESPRİSİ

Prof. Hüseyin Hatemi ile bir takipçisi arasında, Twitter flood'u oluşturma konusunda ise espritüel bir dille şu diyalog geçti: