Star yayın yönetmeni yazarına mı 'yaygara yapıyorsun' dedi?

Star gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Nuh albayrak’ın bu sabah attığı bir Twitter mesajı, bir süredir hükümete ve ‘Evet cephesi’ne uyarılarıyla dikkat çeken aynı gazetenin yazarı Ahmet Taşgetiren’e “yanıt” olarak algılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümete ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak bu sabah saatlerinde, Twitter aracılığıyla paylaştığı mesajda şöyle yazdı: Kaybedeceğini anlayan 'Hayır'cılar, "Yüzde 60 evet çıksa bile yüzde 40 ne olacak" yaygarasına başladı. Demokrasi budur, diktatörler yüzde 100 desteklenir!

Bu mesaj tek başına ‘sıradan’ bir mesaj olarak algılanabilirdi. Ancak aynı gazetenin yazarı ve 'İslamcı camianın ağabeylerinden' kabul edilen Ahmet Taşgetiren’in bugünkü Star’da yayınlanan yazısında da benzer bir 'endişe' dile getirilmişti. Bir süredir iktidar çevrelerine referandum sürecine ilişkin uyarılarıyla dikkat çeken Taşgetiren, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Bir referandum söz konusu. İkili bir ayrışma. “Evet” diyenler vatansever, ülkenin beka meselesini anlamış ve ona göre konuşlanmış, “Hayır” diyenler de FETÖ'cü, ya da PKK'cı kabul edilirse, ortaya çıkan sonuç diyelim, Ak Parti ve MHP'nin en yüksek beklentisi olan yüzde 60'a 40 olsun, burada bile yüzde 40'lık bir “Ne” grubu oluşmuş oluyor? Bu ülkeyi diyelim bir Başkan yönetti, bu yüzde 40'ı ne yapacak? O Başkana oy vermese bile “Başkanım” diyecek bir toplum olması sağlıklı değil mi?

Gazetenin yayın yönetmeninin bu yazıyı okumamış olması ihtimal dahilinde olmadığından Albayrak’ın tweeti, “Ahmet Taşgetiren’e mesaj mı veriyor?” şeklinde yorumlandı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya da yine Twitter üzerinden Nuh Albayrak’a Taşgetiren’in yazısını hatırlattı. Nuh Albayrak bu mesaja ise “İsmailciğim, umarım bu demokratik ortam size de örnek teşkil eder...” şeklinde yanıt verdi.