El Bab'da yaşamını yitiren askerlere son veda

El Bab'daki dünkü IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 5 asker son yolculuklarına uğurlanıyor. Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın cenazesi bugün Adana'da, Mahmut Uslu'nun cenazesi ise Ankara'da defnedildi. Yılbaşı akşamı aynı masada yemek yediği Uslu'nun cenazesine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde IŞİD'le yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Uzman Çavuş Gökhan Kılıç, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kılıç'ın naaşı, merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, Kılıç'ın ailesi ve yakınları, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Kılıç'ın babası Mehmet, annesi Fatma, eşi Hasret Kılıç ile 2 ablası ve ağabeyi gözyaşı döktü.

Gökhan Kılıç'tan geriye babasıyla çekilmiş fotoğrafı kaldı. Gökhan Kılıç'tan geriye babasıyla çekilmiş fotoğrafı kaldı.

Yaklaşık 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve üç ay önce evlendiği öğrenilen şehidin, 12 yaşındaki yeğeni Azem Dağ ile tabutun yanına gelen bir Kore gazisi de büyük üzüntü yaşadı.

Adana Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kılıç'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu kısa süreli sohbet etti. Cenaze törenine katılan Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu kısa süreli sohbet etti.

Uzman Çavuş Mahmut Uslu için ise Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

(DHA)