Karaca: Bu yönelim artık çığrından çıkmış

KHK'lerle binlerce eğitimcinin açığa alınmasına bir tepki de Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca'dan geldi. Karaca 'İsyanımızı 'Hayır'da birleştirelim' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce öğretmenin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Karaca "Hukukun bittiği, işlemediği, adaletsizliğin tahammül edilemez boyutlara geldiği bir süreçte birlikte davranmak ve tutum almak gerekiyor. Bu nedenle özellikle referandum sürecini ‘Hayır’ ile isyana taşımak gerekiyor" dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bu yönelim artık çağrından çıkmış durumda” dedi. Darbeden sonra yaşanabilecek saldırıların sivil bir darbe ile gerçekleştiğini belirten Karaca, aylardır devam eden ihraçlara bakıldığında demokrat, muhalif ve farklı duruşlarıyla bilinen akademisyen, öğretmen ve kamu emekçilerinin ihraç edildiğini dile getirdi. Darbe sonrası oluşabilecek çetelerin asılsız ihbarlarıyla demokrat kesimlere karşı bir kıyım yapıldığını ifade eden Karaca, hukuk yoluyla hak aranamaz bir durumun sözkonusu olduğunu kaydetti. İhraç edilen binlerce öğretmenin de yaşadıklarını anlam veremediğini belirten Karaca, hukuki itirazlardan sonuç alınmadığını ve herkesin hukuka güvenini kaybettiğini kaydetti.

‘ÖĞRETMENSİZ OKUL ÇOĞALDI’

Bu eğitim-öğretim yılının ihraç ve açığa alınan öğretmenler nedeniyle zaten kötü başladığına dikkat çeken Karaca, ikinci yarı yılda da öğretmensiz okul sayısının çoğaldığını söyledi. Bunun eğitimin niteliğini de doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Karaca, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunun düştüğünü, kaygılarının arttığını dile getirdi.