Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu da KHK ile ihraç edildi

OHAL Kapsamında 686 KHK ile çoğu barış imzacısı 330 akademisyen ihraç edildi. Marmara Üniversitesi’nde görevli Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu da ihraç edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Yayımlanan KHK ile 330 akademisyen ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da bulunuyor.

İhraç edilen Prof. Kaboğlu, Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu.

'Akademiyi ve öğrencilerimizi elimizden alamayacaklar''Akademiyi ve öğrencilerimizi elimizden alamayacaklar'

Kaboğlu, 'ibrahimkaboglu.org' sitesinde Anayasa makaleleri yazıyor. Nisan'da yapılacak olan 'başkanlık maddesini' de içeren Anayasa değişikliğini eleştiren  Prof. Kaboğlu'nun 'Özgürlükler Hukuku, Anayasa ve Toplum, Hangi İnsan Hakları' gibi kitapları da bulunuyor.

Prof. Dr. Kaboğlu: AİHS askıya alınamaz!Prof. Dr. Kaboğlu: AİHS askıya alınamaz!

Yeni çıkan KHK ile ihraç edilen 4 bin 464 kişinin, 330'u Yüksek Öğretim Kurumu'nda görev yapıyordu. Bir önceki KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden (İLEF) 4 akademisyen ihraç edilirken son KHK ile İLEF'ten 11 akademisyen daha ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Nur Betül Çelik, Mine Gencel Bek, Funda Başaran Özdemir, Funda Şenol Cantek, Ülkü Doğanay da yer alıyor.

İhraç edilenler arasında Marmara Üniversitesi’nde görevli Profesör İbrahim Kaboğlu ve öğrencilerinin ‘efsane’ olarak nitelendirdiği 82 yaşındaki Prof. Öget Öktem Tanör de var.  (HABER MERKEZİ)

Yazılarının yayınlandığı siteye buradan ulaşabilirsiniz.