Türkiye-Trump görüşmesinden Öcalan çıkar mı?

ABD'nin Suriye'de YPG'ye doğrudan destek verme eğilimi yeni bir polemiğin kapısını açtı. Baharda büyük bir PKK operasyonuna hazırlandığı belirtilen Türkiye'nin Öcalan'la ilgili tutumuna ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin bir süre önce Suriye'de YPG'nin de içinde yer aldığı SDG'ye zırhlı araçlar dahil doğrudan destek vermesi Türkiye'nin nasıl bir tutum alacağına dair tartışmaları başlattı. Türkiye'nin henüz Trump ile görüşmemiş olması soru işaretlerini artırırken İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin de yeni bir iddia ortaya atıldı.

Çözüm sürecinde özellikle Öcalan'la yapılan işleyişe dair planlamayı açıkça yazarak gündeme gelen Abdülkadir Selvi, konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. O dönem Yeni Şafak gazetesinde yazan ve hükümetin eğilimlerini aktaran Selvi, Hürriyet gazetesinde bugün yayınlanan yazısında yine tartışılacak bir iddia öne sürdü. Hükümetin yeni ABD Başkanı Donald Trump'a yapılacak ilk görüşmede sunmak üzere PKK ve YPG'ye ilişkin bir dosya hazırladığını belirten Selvi, Öcalan ile devlet görüşmelerinin bir süredir askıya alındığını ancak PKK liderinin 'devreye girme konusunda istekli' olduğunu öne sürdü.

Şu an 'diyalog değil, savaş konsepti' geçerli olduğunu, 'konjonktürün Öcalan'ın devreye girmesi için uygun olmadığını' savunan Selvi, "O nedenle Öcalan bu süreçte denklemde değil. PKK'nın Irak ve Suriye'de ABD başta olmak üzere uluslararası güçlerle girdiği ilişkilerin boyutunun Öcalan'ı aştığı düşünülüyor. ABD'nin YPG'ye açıktan verdiği desteğin dengeleri altüst ettiği görüşü hâkim. Mart ve nisan ayları bu açıdan kritik gelişmelere sahne olacak. Bu süreçleri etkileyecek en önemli faktör, Trump yönetimiyle kurulacak ilişki olacak" yorumunu yaptı.

ABDÜLKADİR SELVİ'NİN YAZISI

Erdoğan'ı YPG'ye ikna etme planı!Erdoğan'ı YPG'ye ikna etme planı!