'IŞİD hücrelerinin hedefi vali ve kayyımlardı' iddiası

Türkiye genelinde IŞİD hücrelerine yönelik gerçekleşen operasyonda 748 kişi gözaltına alındı. Örgütün, hedefinin kritik illerdeki valiler ve kayyımların olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonunda 748 kişi gözaltına alındı. Örgütün Türkiye’ye yönelik eylem planlarının hedefine kritik illerdeki valileri, çeşitli kurumlara atanan kayyımları ve kamuoyunda İslami kimliği ön plana çıkan kişileri aldığı iddia edildi.

'SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI'

Habertürk'ten Helin Şahin'in haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden operasyonlara yönelik yapılan açıklamada, IŞİD'in sansasyonel eylem arayışında olduğu, kadro teminine yönelik propaganda faaliyetlerine hız verdiği, Türkiye’yi en önemli eylem hedefi olarak belirlediği ifade edildi. Güvenlik yetkililerine dayandırılan habere göre, IŞİD Türkiye’ye yönelik eylem planlarının hedefine kritik illerdeki valiler, çeşitli kurumlara atanan kayyımlar ve kamuoyunda İslami kimliği ön plana çıkan kişileri koydu.

Eşzamanlı büyük operasyonun ardından ulaşılan bilgilere göre, IŞİD son dönemlerde çeşitli yayın organları üzerinden eylem talimatı vererek militanlarını harekete geçiriyor. Talimatı alan hücrelerin ise derhal eylem için planlamaya gittiği öne sürüldü.