HDP milletvekili Dilek Öcalan serbest bırakıldı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Öcalan, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, İstanbul'da gözaltına alındı. Bakırköy Adliyesi'ne götürülen Öcalan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Dilek Öcalan, İtalya’nın Milano kentine seyahat etmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Pasaport işlemleri yapılan Öcalan, yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Polisler tarafında Bakırköy Adliyesi'ne götürülen Öcalan'a, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de eşlik etti. Öcalan'ın, hakkında açılan dava nedeniyle Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkeme'sine SEGBİS aracılığıyla ifade vermesi istendi.

İfade vermeyi ve savunma yapmayı reddeden Öcalan, şunları söyledi:

“Mahkemeniz suç işlemektedir. Mahkeme kaçakçılıkla görevli olan mahkemedir ve konuya hakim değildir. Bir tiyatronun sahnesinde rol alıyorsunuz. Milletvekilinin yargılanamayacağını avukatımız dile getirdi. Biraz önce okumuş olduğunuz tüm hususlar aslında milletvekilinin yapması gereken görevlerdi. Bu ülkede demokrasi ve düşünce özgürlüğünden bahsedilecekse bunu hiç kimsenin sorgulamak gibi hakkının olmadığını düşünüyorum. Hukukun herkese lazım olduğunu düşünüyorum. Hukuku hiç kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğim. Bu uygulamanın normalleşmesi, milletvekili statüsünün bu şekilde yargılanmasını da kabul etmeyeceğim. Hiçbir şekilde size bir ifade ve savunma da vermeyeceğim."

Mahkeme heyeti, Dilek Öcalan'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Serbest bırakılan Dilek Öcalan, adliye çıkışında yaptığı açıklamada gözaltına alınmasını eleştirdi ve mahkemede ifade vermediğini dile getirdi.

Ne olmuştu?

Dilek Öcalan'ın, Viranşehir'de katıldığı bir cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle, hakkında dava açıldı. "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan dava Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davaya katılmadığı gerekçesiyle Öcalan için yakalama kararı çıkarılmıştı. (DHA)

İki vekil için yakalama kararıİki vekil için yakalama kararı