'Dönemin başbakanından şikayetçiyim'

Ankara katliamı davası ikinci günü devam ediyor. Duruşmada konuşan müştekiler 'siyasi sorumluluğu olan kişilerden' şikayetçiyiz diyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Ankara katliamının ikinci duruşması ikinci gününde müştekilerin dinlenmesiyle başladı. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar mahkemede konuşmaya başladı.

Müştekiler özellikle sanık sandalyesinde oturan kişilerin yanı sıra dönemin siyasi sorumluluğu olan kişilerden de şikayetçi oldu. Özellikle katliamın gerçekleştiği sırada güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve polisin sorumluluğunun olduğunu belirttiler.

'ADALET NÖBETİNDEYİZ'

Saldırıda yaralanan Ayşegül Duman olayda polisin güvenlik önlemlerini almadığını ve sorumlulardan şikayetçi olduğunu belirterek "Çığırtkanlık yapan siyasilerden ve saldırıdan sonra oyumuz arttı diyen dönemin başbakanından şikayetçiyim. Bilirsiniz ki dünyada ve ülkede katliamlar yaşandı ve oluyor. Bilirsiniz dünyanın hiçbir yerinde katliamların sahibi yoktur. Biz yaralılar kurumlar davamızın takipçisiyiz bekçisiyiz adalet nöbetindeyiz. Katliamın sahipleri olmadığı için bize sahip çıkın" dedi.

'BU ÜLKEDE YAŞADIĞIMA PİŞMAN OLDUM'

BTS eski genel başkanı Nazım Karakurt şunları söyledi: "Polisin oradaki davranışlarını hepimiz biliyoruz. Bu ülkede o gün yaşadığıma pişman oldum. Demokratik bir ülkede insanlar paramparça olmuşken aşağılık bir polisin silahını çekip insanların cesetlerine basması hakaret etmesi kabul edilebilir mi? Benim maaşımla vergisini alan kolluk güçleri ve şubeleri ahlaksız bir şekilde süpürün bunları diyebiliyor. Bu demokratik laik bir ülkede olabilir mi?"

Katliamda hayatını kaybeden müşteki Şafak Yurtman ise "Barış dedi benim kızım. Özgürlük istedi. Adana'dan geldi kızım, barış ve özgürlük istesin diye yetiştirdik. 23 yaşındaydı Şebnem Yurtman. Ailelerimiz sıralı ölüm isterdi. Savaş sıralı ölüme izin vermiyor. '400 vekil' isteyenlerden şikayetçiyim. Gaz atanlardan şikayetçiyim. Bütün sorumlu kamu görevlilerinden ve sorumsuzca açıklama yapanlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Müştekiler görüşlerini aktarmalarına devam ediyor. Olayın sürecini aktaran yakınlar anlatım sırasında duygusal anlar yaşandı.Olayda yaralanan Müşteki Solmaz Kılıç ifadesini vermesinin ardından fenalaşarak salondan çıkarılıp ambulansa yönlendirildi. (DUVAR)