Bangladeşli tutuklu işçilerle dayanışma kampanyası

Bangladeş'te 67 dolar olan aylık ücretlerinin artırılması amacıyla haziran ayında yaptıkları eylemin ardından işten atılan ve kimisi tutuklanan işçiler için imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş’te insanca yaşam talebiyle geçen aralık ayında iş bırakma eylemi yapan işçi ve aktivistlerden 24’ü kefalet talebi reddedilerek tutuklandı. Yaklaşık üç bin işçi de işten atılarak fişlendi. Tüm çağrılara karşın işçi ve aktivistler serbest bırakılmazken, dayanışma amacıyla uluslararası bir kampanya başlatıldı.

Türkiye'de, 'Temiz Giysi Kampanyası' olarak başlatılan imza kampanyasıyla, Bangladeş’te üretim yapan markaların fabrika sahipleri ve Bangladeş hükümeti üzerinde baskı oluşturması ve işçilerin özgürlüğüne kavuşması talep ediliyor.

İmza kampanyasına https://actionnetwork.org/petitions/hapsedilen-emek-aktivistlerine-ozgurluk linki üzerinden ulaşılabiliyor.

İmza kampanyası H&M, Gap Inc (Banana Republic ve Old Navy’nin sahibi), C&A, Inditex (Zara ve Bershka’nın sahibi) ve VF ‘ye (North Face, Jansport ve Lee dahil olmak üzere 30 markanın sahibi) gönderilecek.

(HABER MERKEZİ)