10 Ekim davasında sanık avukatlara küfretti

10 Ekim Ankara Katliamı davasının ikinci oturumu başladı. Sanıklar ifade vermeye devam ediyor. Kendini patlatan Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ tutuklandı. Sanık Güneş, ise 'Burada bulunmamın nedeni Müslüman olmamdan dolayıdır' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 101 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Katliamı davasının 2. duruşması 10.30'da başladı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya birçok avukat katıldı. Duruşma öncesi katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları Ankara Adliyesi önünde toplanmaya başladı.

Davanın tutuksuz sanıklarından 10 Ekim katliamının planlayıcılarından Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ duruşma salonuna geldi. Sanık Esin Altıntuğ mahkemeye başörtüsünü çıkartmış olarak ve sarıya boyalı saçıyla geldi.

Müşteki avukatı Ahmet Özmen, Altıntuğ için tutuklama talep etti. Esin Altıntuğ'un tutuklanmasına karar verildi. Mahkemece sanık Esin Altıntuğ'un telefonuna el konulmasına karar verildi.

Sanık Esin Altıntuğ'un tutuklandığı Ankara Katliamı davasının öğleden önceki oturumuna verilen aranın ardından devam ediliyor.

Duruşma tutuklu sanık Talha Güneş'in ifadesinin alınmasıyla başladı. Tutuklu sanık Talha Güneş ifade vermek üzere duruşma salonuna getirildi. Sanık Taha Güneş kendisini savunmaya başladı. Güneş savunmasının başlangıcında " Bu hukuka güvenmiyorum. Allah'ın hukuku insanlara atfettiği bu yapıya inanmıyorum. Burada bulunmamın nedeni Müslüman olmamdan dolayıdır. İnsan kaynaklı anayasayı reddetmem kaynaklıdır" dedi.

Güneş şöyle devam etti: Yunus Durmaz'ı ortağı olarak biliyordum. Ben Halil İbrahim Durgun'un örgütsel konuşmalarına hiç denk gelmedim. Ben IŞİD'li olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Bana tuttuğu rezidansın anahtarını da vermişti. Ailem Suriye'ye gittiği için bana arada orada kalabileceğimi de söyledi. Bu öğrenci olduğum için benim için iyi bir fırsattı.

'HANGİSİ FETÖ'DEN YARGILANIYOR'

Tutuklu sanık Abdulmubtalip Demir ifadesi sırasında duruşmada gerginlik yaşandı. Demir KCK davalarına katılan avukatlara küfretti. Bunun üzerine duruşmayı takip eden aileler, buna tepki gösterdi.

Güneş'in ardından, Abdulmubtalip Demir'in ifadesine geçildi Demir, ifadesine besmeleyle başladı. Demir: Sanık olmamın tek sebebi, Müslüman olmam ve Yunus Durmaz'ın eniştesi olmam. Kaynımın evinde parmak izimin çıkmasında ne var? Birbirimize misafirliğe gitmemizde ne var?  Dönemin Başbakanı olan şahıs FETÖ liderine fotoğrafları vardı hala nasıl yönetiyor ülkeyi? Zamanında çekilmiş video ve resimleri var. Hangisi FETÖ üyeliğinden yargılanıyor? FETÖ üyesi diyebildiniz mi? Bunlara soru bile soramadınız" dedi.  (ANKARA)

Ankara katliamı davasında ikinci duruşmaAnkara katliamı davasında ikinci duruşma