Güneydoğulu Genç İşadamları'ndan Kırmızıgül'e destek

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal, Mahsun Kırmızıgül'e yönelik eleştirilerin saldırı boyutuna dönüştüğünü belirtti. Akbal, "Kırmızıgül'ün kimliğine yapılmış saldırıyı kendimize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Vezir Parmağı" filmine yönelik eleştirilerin, saldırı boyutuna ulaştığını söyledi. Akbal, "Mahsun Kırmızıgül'e yönelik ve eleştiri sınırlarını çoktan aşan bu seviyesiz, ırkçı ve kaba saldırıları kınıyoruz" dedi.

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal, gösterime girdiğinden bu yana tartışmalara konu olan Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönettiği "Vezir Parmağı" filmi ile ilgili açıklama yaptı.

'SİSTEMATİK VE BİLİNÇLİ BİR SALDIRI'

Sanatta eleştirinin hak olduğunu belirten Akbal, "Sanatçının veya sanat eserinin eleştirilmesi, bu işin doğasında gelen bir realite. Ancak, Mahsun Kırmızıgül'ün filmi eleştirilmekten öte, oldukça sistematik ve bilinçli bir saldırının hedefine dönüşmüş durumda" şeklinde konuştu.

Mahsun Kırmızıgül: Artık bir açıklama yapmalıyımMahsun Kırmızıgül: Artık bir açıklama yapmalıyım

Mahsun Kırmızıgül'e yönelik, eleştiri sınırlarını çok aşan seviyesiz, ırkçı ve kaba saldırıları kınadıklarını dile getiren Akbal, "Ne yazık ki yapılan sadece ve sadece linç etme arzusu. Bizim bu konudaki itirazımız; doğrudan Kırmızıgül'ün kimliği, kişiliği, açıklamaları ve hatta attığı twetler üzerinden linç edilmek istenmesi. Mahsun Kırmızıgül'e yönelik linç iştahının da, elbette ki bir filmin sanatsal değerinden kaynaklanan rastgele bir duygu kabarması olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'KIRMIZIGÜL'ÜN KİMLİĞİNE YAPILAN SALDIRI BİZE YAPILMIŞTIR'

Kırmızıgül'ün bir gazete tarafından hedef haline getirildiğini savunan Hakan Akbal, "Bu gazete, Mahsun'u ölçüsüzce, herhangi bir etik kaygı taşımadan hedef haline getirmeye çalışıyor, yazdıklarıyla kurbanı, Mahsun Kırmızıgül olan bir arena sahnesi hazırlıyor" dedi.

‘Yerli ve milli’ sinema seferberliği hayırlı olsun!‘Yerli ve milli’ sinema seferberliği hayırlı olsun!

Akbal, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bizler, hemşehrimiz Mahsun Kırmızıgül'ün kimliğine yapılmış saldırıyı kendimize yapılmış bir saldırı olarak görüyor, bu nezaketsizliğin kesinlikle Vezir Parmağı filmiyle bir ilgisi olmadığını düşünüyoruz. Bu vesileyle hemşehrimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." (DİYARBAKIR/DHA)