'Erdoğan başkanlığı geri gönderebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, anayasa değişikliğinin bazı maddelerini Meclis'e geri gönderebileceği konuşuluyor. Hürriyet yazarı Murat Yetkin, 'Erdoğan’ın değişik kesimlerden isimlerle görüşüp danışmanlarının ve bakanların kendisine söylemekten çekindiği konuları dinlediğini' yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı ve Hürriyet Daily News Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasa teklifinin en çok tartışılan bazı maddelerini Meclis'e geri gönderebileceğini yazdı. Yetkin bugünkü köşesinde, 'Meclis'i fesih yetkisi, yüksek yargı atamaları, Meclis'i by-pass edecek nitelikte kararname çıkarma yetkisi ve 18 yaşa seçilme hakkı gibi maddelerin' Erdoğan tarafından geri gönderme ihtimalinin konuşulduğunu yazdı.

'KÜRT AK PARTİLİLER RAHATSIZ'

Yetkin, MHP'yle yakınlaşmanın AK Parti içinde rahatsızlık yarattığını, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi isimlere istenen ağır cezaların da AKP'nin Kürt kökenli vekilleri arasında hoşnutsuzluğa yol açtığını aktarıp, "Yani bir kabı doldurmak isterken, diğerini boşaltma gibi bir sorun var" ifadesini kullandı.

'BAKANLARIN SÖYLEMEDİĞİNİ BAŞKALARINDAN DİNLİYOR'

"Tablo kolay değil, ama Erdoğan da kolay pes edecek bir siyasetçi değil" diyen Yetkin, Erdoğan'ın parti dışındaki kesimlerden de görüş aldığını da ilk kez duyurdu: "Durmadan anket yaptırmanın yanı sıra, Erdoğan’ın şu sıralar toplumun değişik kesimlerinden isimlerle görüşüp anayasa değişikliği konusunda danışmanlarının, bakanların kendisine söylemediği, söylemekten çekindiği konuları dinlediği, not aldığı pek bilinmiyor."

'TBMM'Yİ FESİH YETKİSİNİ GERİ GÖNDEREBİLİR'

Yetkin yazısına şöyle devam etti: "Düşük de olsa, Erdoğan’ın anayasa değişikliğinin en çok tartışılan bir iki maddesini Meclis’e geri gönderip, ortamı yumuşatma, evet cephesini genişletme hamlesi yapma ihtimali bulunduğu konuşuluyor. Bu maddeler arasında Meclis’i fesih yetkisi, yüksek yargı atamaları, Meclis’i by-pass edecek nitelikte kararname çıkarma yetkisi ve 18 yaşa seçilme hakkı gibi maddelerin de bulunabileceği ifade ediliyor. Her şey evet için; çünkü artık iş cumhurbaşkanı yetkilerinden çıkıp neredeyse Cumhurbaşkanı Erdoğan için güven oylamasına dönüşmek üzere." (Haber Merkezi)

YETKİN'İN YAZISININ TAM METNİ