Polis 'hayır' eylemini biber gazı ve copla dağıttı

İstanbul Kadiköy'deki 'Anayasa değişikliğine hayır' eylemini polis biber gazı ve copla dağıttı. Üç kişi gözaltına alınırken polisin bir göstericinin kafasına silah dayadığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadiköy'deki Bahariye Caddesi'nde dün akşam saatlerinde toplanan bir grup 'Anayasa değişikliğine hayır' eylemi yapmatı. Polis, ise gösterinin izinsiz olduğunu bildirerek gruptan eylemi sonlandırmasını istedi.

Bir sivil polis ise kalabalıktan bir kişiyi 'devlet büyüklerine hakaret ettiği' gerekçesiyle gözaltına aldı. Bunun üzerine grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Bölgeye takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest kalmasını isteyen göstericilere polis biber gazı ve jop kullanarak müdahale etti. Polisin sert müdahalesini çevredeki vatandaşlar alkışlarla protesto etti. Müdahale sırasında 1 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi eylemci kalabalığın dağıtılmasının ardından polis merkezine götürüldü.

POLİS 'SIKARIM' DİYE BAĞIRDI İDDİASI

Gözaltına alınan 2 kişinin EMEP üyesi Elif Baydur ve Devrimci Parti MYK üyesi Gözde Tenikeci olduğu öğrenilirken üçüncü kişinin ismi belirlenemedi. Polisin Gözde Tenikeci'yi gözaltına alırken kafasına silah dayandığı iddia edildi. Kalabalığın saldırıya tepki göstermesi üzerine kitlenin üzerine yürüyen bir polisin de silahını çekerek ‘Sıkarım’ diye bağırdığı iddia edildi.

Bunun üzerine aralarında CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel ile Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, EMEP Kadıköy İlçe Başkanı Erhan Yunus Demir ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin gibi kurum temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup karakol önünde toplandı.(DHA/EVRENSEL)