İnşaatta ölen öğrenci Meclis gündeminde

HDP'li Müslüm Doğan, okulmasraflarını karşılamak için inşaatta çalışırken iş cinayetinde ölen üniversite öğrencisini Meclis gündemine taşıdı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan sömestr tatilinde para kazanmak için İstanbul'a gelerek Esenyurt'ta bir inşaatta çalışmaya başlayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Remzi Ersu'nun  üzerine beton blok düşmesi sonucunda yaşamını yitirmesini meclis gündemine taşıdı.

BİNALİ YILDIRIM'A SORDU

Evrensel'de yer alan haber göre, Doğan Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önerge Remzi Ersu’nun yaşamını yitirmesiyle ilgili açılmış soruşturmaları, olayla ilgili gözaltına alınan veya hakkında yasal işlem başlatılan kaç kişi olduğunu,  kazanın yaşandığı inşaatta gerekli güvenlik önlemleri neden alınmadığını, çalışmak durumda olan üniversite öğrencilerinin sayısını ve bunlardan kaçının kayıt dışı çalıştığını ve  iş cinayetlerine karşı etkin bir mücadelenin neden yürütülemediğini sordu.

MÜSLÜM DOĞAN’IN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİĞİ SORULAR

Remzi Ersu’nun yaşamını yitirmesiyle ilgili açılmış soruşturmalar nelerdir? Bu soruşturmalar hangi aşamadadır?

Olayla ilgili gözaltına alınan veya hakkında yasal işlem başlatılan kaç kişi bulunmaktadır?

Kazanın yaşandığı inşaatta gerekli güvenlik önlemleri neden alınmamıştır? Bu inşaatta iş güvenliği uzmanı bulunmakta mıdır?

Remzi Ersu’ya çalışma öncesinde herhangi bir uyarıda bulunulmuş mudur? Yaşanması muhtemel riskler hakkında gerekli eğitimler verilmiş midir?

Türkiye’de 2016 yılda en az 1970 kişi iş kazalarında yaşamını yitirmesine rağmen neden gerekli önlemler alınamamakta ve iş cinayetlerine karşı etkin bir mücadele yürütülememektedir?

Türkiye’de çalışmak zorunda olan kaç üniversite öğrencisi bulunmaktadır? Bu öğrencilerden kaçı kayıt dışı çalışmaktadır?

Türkiye’de üniversite öğrencileri neden çalışmak zorunda bırakılmaktadır? Bu öğrencilerin burs alması önünde ne gibi engeller bulunmaktadır?

Yoğun ders programı sonrasında dinlenmesi gerekirken çalışmak zorunda kalan öğrencilerin yaşadıkları sorunları gidermek adına ne tür çalışmalar yapılmaktadır?