Ankara katliamı davasına çağrı

Ankara Katliamı davasının ikinci duruşması 6 Şubat’ta... Dava öncesi dayanışma çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Barış ve Demokrasi mitingi sırasında yaşanan Ankara katliamının sanıklarının yargılanması devam ediyor. İlk duruşmanın 7 Kasım 2016 tarihinde görüldüğü davanın ikinci duruşması 6 Şubat’ta Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Dava öncesinde DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Der ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada davayla ilgili, “Eylem yapmadan tutuklanamayan, kendini patlattıktan sonra hukuka teslim edilen, 3-5 IŞİD’cinin yargılanması yeterli değildir. Bu davada kendine uygun bir rejim arayışı içinde ülkemizi yangın yerine çevirmekten kaçınmayanların, 80 milyon insanımızı ateşe atanların yargılanmaları gerekmektedir” denildi.

Adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Bizim davamız, bizim acımız bu toprakları kanla ve gözyaşıyla yoğurarak siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışanlardan hesap sormaktır. Emek, demokrasi ve barıştan yana olan insanları, halklarımızı dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.

ilkeışık Avukat İlke Işık

'KAMU GÖREVLİLERİNİN SORUMLULUKLARI VAR'

Davanın avukatlarından İlke Işık “10 Ekim katliamı iki seçim arasında ülkenin kaderini değiştiren siyasal sonuçları ve bağlantılarıyla birlikte değerlendirilmesi gereken bir katliamdır. Toplam siyasal sonuçlarıyla bakılması gereken katliamdır. Bu duruşmalarda da söyleyeceğiz. Çok somut, çok net mahkeme dosyasında da bulunan kamunun, kamu görevlilerinin sorumlulukları var. Kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin soruları bu davada yöneltmek konusunda elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

İlk duruşmada olduğu gibi saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar dava süresince Ankara’da olacak. 6 Şubat Pazartesi başlayacak olan dava 10 Şubat Cuma gününe kadar Ankara Adliyesi’nde görülecek. (DUVAR)

Etiketler Ankara katliam 10 Ekim