Atina'dan Ankara'ya: Kovboyvari saçmalıklar

Türkiye-Yunanistan gerilimi sürüyor. Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'nin hava sahası ihlallerini 'kovboyvari saçmalıklar' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın 15 Temmuz darbe girişimine karışmakla suçlanan sekiz askeri iade etmemesi sonrası başlayan gerilim sürüyor. Atina Türkiye'nin dün 138 hava sahası ihlali yaptığını açıklarken, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da Türkiye'nin davranışlarını 'kovboyvari saçmalıklar' diye niteledi.

Antenna televizyonuna konuşan Kammenos, "Biz barış istiyoruz, Ege üzerinde bir kavga veya sorun istemiyoruz fakat yolu kesilmeyen bir uçak da olmayacaktır" dedi.

Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göreyse, merkez ve güney Ege'de bulunan adaların üzerindeki hava sahalarına yönelik 138 ihlalin gerçekleşti. Yetkililer, ihlal yapan uçakların tümünün yolunun kesildiğini ve bu rakamın alışılmadık derecede yüksek olduğunu belirtti.

Yunanistan geçen hafta 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaçan sekiz askerin iadesini engellemiş, Türkiye sert tepki göstermişti. (Kaynak: Sputnik Türkiye)