Akif Beki'den Trump salvosu: Yerli ve milli Trumpçılar!

Hürriyet yazarı Akif Beki'den 'bizdeki Trump'çılar'a sert tepki: Anti-Amerikancı, millici olanlar şimdi 'fanatik Trump'çı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Donal Trump'ın 7 ülkeye göçmen yasağı kararı üzerine ülkesinden ve dünyadan aldığı tepkileri aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, "bizdeki' Trump'çılar"a sorular yöneltti. "Trump onlara güzel, ne yapsa gözlerinde çirkinleşmiyor" diyen Beki, düne kadar bağımsız dış politikadan yana, anti-Amerikancı, millici olanların şimdi 'fanatik Trump'çı kesildiklerini söyledi.

"PYD’yi zırhlı araçlarla ihya ediyor, işkillenmiyorlar. Terörist dediğimize silah verme politikasını sürdürüyor, sarsılmıyor güvenleri. IŞİD’den başka terör örgütü tanımıyor, Esad’a göz kırpıyor, Suriye’de ‘güvenli bölgeler’ kurmaktan kastının PKK kantonlarını korumaya almak olabileceği konuşuluyor... Yine de halel gelmiyor bağlanmışlıklarına. Nasıl sevmekse, kara propagandaya veriyorlar bütün olumsuzlukları, rehavetleri bozulmuyor. Hâlâ ‘Obama ne kötüydü, PYD’ye silah indirirdi, ne iyi etti de geldi, Trump çok hoş geldi’ aymazlığından ayılamıyorlar" diyen Beki, yazısını şöyle bitirdi: "Ne değişti de kökten anti-Amerikancıyken kara sevdalı birer Trump’iste dönüştüler? Adını koyamıyorum; günü mü kurtarmaya çalışıyorlar, Trump’ı mı? Neyin pragmatist savrulması yahu bu yaşadıkları?"

AKİF BEKİ'NİN YAZISI: YERLİ VE MİLLİCİLİKTEN TRUMP'ÇILIĞA

Etiketler Trump yerli milli