Darbeyle suçlanan komutan CNN'de

15 Temmuz sonrası görevden alınan ve tutuklanmamak için Türkiye'ye dönmeyen üst düzey bir asker CNN'e konuştu. Asker, hükümetin 'Gülenci' tanımlamasının ABD Başkanı Trump veya Papa Francis'i bile kapsayabileceğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz askeri darbesinden sonra görevden alınan ve o sırada bulunduğu Avrupa'dan Türkiye'ye geri dönmeyen üst düzey bir subay, CNN International'a röportaj verdi. Subay, "Gülenci misiniz?" sorusuna doğrudan yanıt vermekten kaçındı.

'TRUMP VEYA PAPA'YA BİLE GÜLENCİ DİYEBİLİRLER'

Subay, 'Türkiye hükümetinin tanımlamasına göre ABD Başkanı Donald Trump'tan Papa Francis'e kadar herkesin Gülen'i desteklemekle suçlanabileceğini' öne sürerek, "Eğer bu destekçilerle herhangi bir ilişkiniz olduysa, o zaman terörist sayılıyorsunuz" dedi.

'SUÇLAMAYI BİLMİYORUM'

Darbeden önce 'üst düzey bir görevde, yüksek itibar sahibi' bir asker olduğunu anlatan subay, 15 Temmuz'la bir ilgisi bulunmadığını ancak Türkiye'ye dönen TSK mensuplarının tutuklanması nedeniyle şu an için dönmeyi düşünmediğini söyledi. Subay, "Geri dönme kararı alan ilk grubun yüzde 90'ı döner dönmez hapse atıldı" dedi; kendisiyle ilgili şikâyetin ne olduğunu soruşturduğunda da 'devlet sırrı'ndan öte bir yanıt alamadığını savundu.

'HAVA KUVVETLERİ ÇÖKTÜ' İDDİASI

"Darbeyi kınıyorum.. Niyeti ne olursa olsun hiçbir darbe kabul edilemez" diyen subay, Türk Hava Kuvvetleri'nin de çok sayıda pilotun görevden alınması sonrası 'çöküş yaşadığını' öne sürdü. Subay, Türkiye'nin geniş hava sahasını savunma kapasitesini kaybettiğini iddia etti.

CNN'in haberinde, hâlâ Türkiye'de bulunan ailesinin güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla subayın adının açıklanmadığı, hükümetten ilgili sorulara yanıt alınamadığı da belirtildi. (Dış Haberler)