Hazine yöneticilerine 'casusluk' operasyonu

İzmir Askeri Casusluk davasının 'kumpas' olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında eski Hazine Müsteşarlığı yöneticileri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin Bylock kullanıcısı olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Askeri Casusluk Davası'yla ilgili yürütülen 'kumpas soruşturması kapsamında yeni bir operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Elazığ ve Aydın'da 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre operasyon Hazine Müsteşarlığı eski çalışanlarına yönelik. Aralarında KHK ile görevinden ihraç edilenlerin yanı sıra halen Hazine'de çalışan daire başkanları, hazine kontrolör müfettişlerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun Askeri Casusluk dosyasında adı geçen şüphelilerin FETÖ üyesi olduğu iddia ediliyor. Söz konusu isimlerin Bylock kullandığı ve FETÖ'cü olmayan Hazine çalışanlarını tasfiye ettikleri de iddialar arasında.

Gözaltına alınanlar arasında; Hazine eski personel daire başkanı M.B., Hazine Müsteşarlığı Müfettişler Kurulu eski başkanı İ.T., hukuk müşaviri T.Y.'nin de bulunduğu belirtiliyor.