HDP'li vekil Yıldırım gözaltına alındı

İdris Baluken'in davasını izleyen HDP'li vekil Nadir Yıldırım Adliye'de gözaltına alındı. Yıldırım ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde İdris Baluken'in davasını izlediği sırada gözaltına alındı. Yıldırım, HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında DTK toplantılarında yaptığı konuşma ve katıldığı etkinlikler gerekçe gösterilerek ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın takibi için adliyeye gelmişti. Yıldırım ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

PİR İÇİN ZORLA GETİRME KARARI

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında da zorla getirme kararı çıktı. Pir hakkında 33 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Pir katılmadı. Savunma yapan avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, müvekkilinin duruşmaya katılamadığını belirterek, savunma için ek süre verilmesini istedi. Savunmanın ardından mahkeme heyeti sanık Pir’in usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmediği için zorla getirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Ahmet Türk, Elazığ'a götürüldüAhmet Türk, Elazığ'a götürüldü