AŞTİ’de özel güvenlik silahlandırıldı

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi(AŞTİ)’nde olası bombalı saldırılar nedeniyle güvenlik önlemleri arttırılıyor. AŞTİ'de özel güvenlik görevlilerinin ocak ayı başında çıkarılan KHK doğrultusunda silahlandırılmaları dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Ocak ayı başında çıkarılan 680 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’da bazı değişikliklere gidildi. Düzenlemeyle özel güvenlik görevlilerine silah taşıma yetkisi verildi, ancak silahlarını görev alanı dışına çıkarmaları yasaklandı.

Son günlerde sosyal medya üzerinden de yaygınlaşan, büyükelçiliklere gelen terör saldırısı uyarıları nedeniyle her alanda sıkı denetimler uygulanıyor. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınmasının sebebi olası bombalı saldırılar. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi(AŞTİ)’nde bagajların x-ray cihazlarından geçirilmesi ve yolcuların kapı dedektöründen geçerek içeri alınması uygulamasına bir yenisi daha eklendi. Özel güvenlik görevlileri artık yolcu giriş kapılarında otomatik silahlarla görev yapıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI ÖZEL GÜVENLİĞİ DE SİLAHLANDIRILDI

İstanbul Atatürk Havalimanı’na 28 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmiş, 236 kişi yaralanmıştı. İşte o havalimanında da özel güvenlik görevlileri artık bellerinde tabanca taşıyor.