TKP'nin 'hayır' bildirisine toplatma kararı

TKP'nin referandum çalışmaları kapsamında dağıttığı "Yeter" başlıklı bildiri hakkında toplatma kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) anayasa değişiklik referandumu için yayımladığı, "hayır" bildirisi için arama ve el koyma kararı verildi.

Isparta Sulh Ceza Mahkemesi, TKP’nin "Yeter" başlık bildirisi hakkında arama ve el koyma kararı verdi. Parti avukatları sosyal medya hesaplarından kararı duyurdu.

TKP Isparta İl Başkanlığı'nda ise arama yapılmasına karar verildi. Kararda bir defaya mahsus olmak üzere 28-29-30 Ocak tarihlerinde arama yapılacağı belirtildi. Parti binasında yapılan aramada, TKP'nin "Yeter" başlıklı referandum bildirilerine el kondu.

Yazılı açıklama yapan TKP Merkez Komitesi, son 2 günde 42 üyelerinin gözaltına alındığını aktardı. Açıklamada, "Bir yandan halk iradesi, seçim, referandum lafları edip, bir taraftan seçeneklerden birinin sesini kısmaya çalışan AKP'nin tavrı, sandık konusundaki güvensizliği artırmaktan ve referandumun kendisini gayrimeşru hale getirmekten başka bir sonuç vermez. Hayır çalışmasındaki kararlı tavrımızı ise hiç değiştiremez" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ısparta tkp referadum