Eski hakim FETÖ'den tutuklandı

Eski hakim Mehmet Ekinci hakkında tutuklama kararı çıktı. Ekinci mahkeme çıkışında, 'Memleket için hayırlı olsun' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski hakim Mehmet Ekinci, "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" gerekçeleriyle tutuklandı. Ekinci, Oda TV ve Şike davalarında hakimlik yapmıştı.

'Futbolda şike' ve 'Odatv' davalarının eski hakimi Mehmet Ekinci tutuklandı. Yalova'da dün gözaltına alınan ve geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Mehmet Ekinci sabah saatlerinde Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi.

Mehmet Ekinci, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne bağlanarak, "Selam Tevhid Kumpası Davası"nda yaklaşık 3 saat ifade verdi. Ekinci'nin ifadesinin ardından 2 avukatı da savunma yaptı. Savunmasının ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi, mevcut delil durumu, kaçma şüphesinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalması ve hakkındaki suçların katalog suçlardan olması nedeniyle Mehmet Ekinci'nin tutuklanmasına karar verdi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Mehmet Ekinci hakkındaki duruşmanın da 13 Şubat'ta yapılacağını hatırlattı.

'MEMLEKET İÇİN HAYIRLI OLSUN'

Adliye çıkışında gazetecilerin “Bir şey söyleyecek misiniz?" diye sorması üzerine Ekinci, “Memleketin yangın yeri olduğu bir yerde benim tutuklanmamın bir önemi yoktur. Memleket için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Mehmet Ekinci, Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

'TERÖRDEN ALINMAK KADAR AĞIR BİR ŞEY YOK'

Ekinci'nin mahkemedeki ifadesinde, “Terörden alınmak kadar ağır bir şey yok. Ben FETÖ terör örgütü üyesi değilim. Polisler mahalleye gelerek 'Mehmet Ekinci burada mı?' diye sormuşlar. Kayınpederim de 'Buyrun burada' diyerek polisleri eve getirdi, konuştuk. Kaçma imkanım vardı. Kaçmadım. Yargıtay'da 13 Şubat'ta görülecek olan duruşmaya gidecektim. Duruşma için hazırlanıyordum" dediği öğrenildi.

YALOVA'DA DÜN YAKALANMIŞTI

Hakkında FETÖ üyeliğinden yakalama kararı bulunan Mehmet Ekinci, Yalova'da özel olarak oluşturulan polis ekibi tarafından dün yakalanmıştı. Mehmet Ekinci, Oda Tv ve Şike davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanıydı.

Eski hakim adliyede: Memleketimiz saldırı altındaEski hakim adliyede: Memleketimiz saldırı altında