Rıdvan Dilmen'den 'Atatürk' yanıtı

Twitter'dan 'evet' kampanyası başlatan Rıdvan Dilmen, kendisinden sonra yapılan Atatürk'lü paylaşımlara yanıt verdi. Dilmen Atatürk'ün koyduğu hedeflere Erdoğan'la ulaşılabileceğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkanlık referandumu için sosyal medyadan yayınladığı videoyla 'evet kampanyası başlatan Rıdvan Dilmen, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Dilmen, “Vatanımız, ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor, adeta bir İstiklal Savaşı. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için evet, ben de varım” dediği videoyu Twitter'da paylaşmıştı. Videoda Dilmen'in ardından Barcelona forması giyen Arda Turan'ın da aralarında bulunduğu isimler zincirleme 'evet' çağrısı yaptı.

Aykut Kocaman: Siyasetin içinde olmamalıyızAykut Kocaman: Siyasetin içinde olmamalıyız

Bunun ardından Twitter'de #ŞeytanaUymaHayırDE sloganıyla kampanya başlatılırken, Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan "Oyuncular siyasetin içinde olmamalı. Sosyal sorumluluk projeleriyle önde olmalıyız" diye açıklama yapmıştı.

Daha sonra da Athena Gökhan ile Gülben Ergen Atatürk posterli paylaşımlarda bulunmuştu.

Rıdvan'a Athena ve Gülben Ergen'den yanıt!Rıdvan'a Athena ve Gülben Ergen'den yanıt!

Rıdvan Dilmen, gelen eleştirilere yazarı olduğu Sabah gazetesinde cevap verdi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre Dilmen, şunları söyledi: "Cumhuriyet ve Atatürk kimsenin tekelinde değildir, 80 milyona aittir. Bugün önümüzde duran görev cumhuriyetimizi güçlendirmek, demokrasimizi geliştirmektir. Birliğimiz ve ülkemizi korumanın tek yolu budur. Bugün bütün yurttaşlarımızın önceliği yurtseverlik olmalıdır. Bunun için güçlü bir liderliğe, güçlü bir cumhuriyete ve gelişmiş bir demokrasiye ihtiyacımız var. Bunları vizyonuyla, yaptıklarıyla, insanlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız'da görüyorum. Atatürk'ün Cumhuriyetimizle ilgili koyduğu hedefleri ancak bu yolla ulaşır ve geliştirebiliriz diye düşünüyorum.

'ÖNEMLİ MADDELERİ İNCELEDİM'

Anayasamızda belli önemli maddeleri inceledim. Ülkem için iyi olacağını düşündüm. Bu tamamen kendi fikrimdir. Farklı görüşlere de saygılıyım. Ama hiç kimse bu durum üzerinden birbirini düşman görmemelidir, düşmanlık üretmemelidir. Herkesi, beni de dahil eleştirebilirler, fikirlerimi eleştirebilirler Ama Atatürk sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Demokratik bir ülkedeyiz. Herkes zaten sandığa gidecek, kendi fikrini beyan edecek. Herkes de herkesin fikrine saygı duyacaktır. Daha güçlü Türkiye için herkes özgür şekilde oyunu kullanacaktır. Mahalle baskısı ve tehdide demokraside yer yoktur."

Dilmen'e 'evet’ tepkisi: #ŞeytanaUymaHayırDEDilmen'e 'evet’ tepkisi: #ŞeytanaUymaHayırDE