Fener'in maçı varsa Kadıköy'ün çilesi var!

Fenerbahçe'nin sahasında oynadığı karşılaşmalarda Kadıköy trafiği çileye dönüşüyor. Kadıköy'e akan binlerce taraftarın yanısıra kapatılan yollar ve yetersiz kalan otoparklar nedeniyle cadde kenarlarına park edilen araçlar trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Adapazarı'ndan İstanbul'a 2 saate gelen Mehmet isimli taraftarın, "Stadyuma ulaşmak 2.5 saatimi aldı" sözleri durumu özetliyor.

Google Haberlere Abone ol

Kadıköy'de geçen pazar akşamı oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir karşılaşması nedeniyle saat 16.00'dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatıldı. Saat 19.00'da başlayan karşılaşma öncesi D-100 güney yol Boğaziçi Köprüsünden geliş, Üsküdar-Harem ayrımından itibaren Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'ne kadar uzanan Güney bağlantı yolu, Recep Peker Caddesi (Yoğurtçu Parkı Caddesi Kavşağından Bağdat Caddesi Kavşağına kadar olan kısım) ve Bağdat Caddesi (stad arkası Taşköprü Caddesi D-100 bağlantı yolu katılımından itibaren Kızıltoprak Recep Peker Caddesi Kavşağı'na kadar olan kısım) araç trafiğine kapatıldı. Yolların kapatılmasıyla Kadıköy trafiği adeta kilitlendi.

Bu durumdan şikâyetçi olan taraftar, esnaf ve Kadıköylüler, trafiğe acil bir çözüm getirilmesini istiyor. Karşılaşmaya izlemek için İstanbul'un dışından gelenler, "Stadyuma ulaşmak için trafiğin çilesini çekmekten bıktık" diyor. Kadıköy esnafı da,“Fenerbahçe maçlarının olduğu gün Kadıköy felç oluyor” diyor.

3  CADDE KİLİTLENDİ

Karşılaşma öncesi bazı yolların trafiğe kapalı olmasından dolayı Taşköprü, Söğütlüçeşme ve Bağdat Caddesi'nin trafiğe açık olan bölümünde araçlar neredeyse ilerleyemiyor. Öyle ki ambulans ve itfaiyeler bu yolda uzun bir süre beklemek zorunda kalıyor. Maçı izlemek için araçlarıyla gelen taraftarlar otoparklarda yer bulamadığı için yol kenarlarına park ediyor. Bu durum trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Görüştüğümüz bir servis şoförü, “Maç olduğu günlerde durumumuz hep böyle. Her yer kapalı, rezil bir durum yaşıyoruz” diyerek bu duruma tepki gösteriyor.

kadikoy-icc

'GECE GEÇ SAATLERE KADAR ÇİLE DEVAM EDİYOR'

Taşköprü Caddesi'nde bulunan bir özel güvenlik görevlisi, “Gördüğünüz trafik daha hiçbir şey değil. Siz maç bittikten sonra görün...” diyor. Taşköprü Caddesi'nde uzun araç kuyruklarının arasında bir ambulansın siren sesini duyuyoruz. Fakat cadde o kadar kilitli ki ambulans neredeyse 10 dakika hareket edemeden yerinde duruyor. Caddenin stadyuma kadar biten bölümünde bekleyen trafik polislerinin müdahalesiyle ambulans nihayet buradan ayrılabiliyor. Güvenlik görevlisi, trafiğin maçın başlamasından maçın bitimine kadar trafiğin bu durumda olduğunu, gece geç saatlere kadar yolların neredeyse kapandığını söylüyor. Söğütlüçeşme'deki bir esnaf, “Maç günlerinde adeta cehennemi yaşıyoruz. Araçların çaldığı korna seslerinden dolayı kafa kalmadı bizde. Kadıköy'de maç varsa burası felç oluyor'' sözleriyle tepkisini dile getiriyor.

Maç günü otopark çetesi iş başında!Maç günü otopark çetesi iş başında!

'ADAPAZARI'INDAN 2 SAATE GELDİK AMA...'

Maçı izlemek için 12 arkadaşıyla birlikte Adapazarı'ndan İstanbul'a 2 saatte geldiğini söyleyen Mehmet, Kadıköy'e ulaşmanın ise 2.5 saatini aldığını söylüyor ve ekliyor: “Kadıköy'e vardığımızda otoparklar dolu olduğu için yer bulamıyoruz. Biz de zorunlu olarak araçlarımızı yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyoruz. Trafik ve yer bulma sorunu adeta eziyete dönüşüyor. Burada trafik kuralları da yok. Herkes istediği gibi korna çalıyor, sollama yapmaya çalışıyor. Umarım bu duruma bir el atarlar biz de maçları izlemek için rahat rahat gelip gideriz.”