Mardin'de çatışma ve sokağa çıkma yasağı

Mardin'in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde güvenlik güçleri iki ayrı noktaya baskın düzenledi. Üç kişi öldürüldü. Mardin Valililiği, Artuklu'daki operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde güvenlik güçleri ile PKK'li olduğu belirtilen grup arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda üç kişinin öldüğü bildirildi.

DHA'nın haberine göre Kızıltepe ilçesinde önceki gün Kaymakamlık önünde gezen bir kadını güvenlik güçleri takibe aldı. Polis ekipleri kadının gittiği Atatürk Mahallesi'ndeki eve gece yarısı baskın düzenledi. DHA'nın haberinde baskın sırasında çatışma çıktığı kaymakamlık önünde takibe alınan kadının öldürüldüğü belirtildi. Evde bulunan diğer 2 kişinin polisle çatıştığı bilgisi de haberde yer aldı. Çatışmanın bugün sabah saatlerine kadar sürdüğü ve içerideki bir kişinin daha bu sırada öldürüldüğü kaydedildi. İçerideki diğer şahsın yakalanması için operasyonun sürdüğü belirtiliyor.

Yine DHA'nın haberine göre Mardin'deki diğer çatışma merkez Artuklu ilçesinde yaşandı. İlçeye bağlı Sulak Köyü'nden gelen ihbar üzerine güvenlik güçleri köye operasyon düzenlendi. Bir grup PKK'linin kaldığı belirtilen barınağa düzenlenen baskın sırasında çatışma çıktı. Çatışmada güvenlik güçleri bir kişiyi öldürürken grupta bulunan diğer kişilerin dağlık alana kaçtığı kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bölgede operasyon devam ederken Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 21 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 19.00 itibari ile Artuklu İlçesine bağlı Sulak Mahallesi ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Mardin Valiliğinden yapılan başka bir açıklamada ise Kızıltepe'de 1'i kadın 2 kişinin öldürüldüğü belirtilerek "Ayrıca Artuklu ilçemizin kırsal alanında yürütülen operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. venlik güçlerimizce başlatılan operasyonalar devam etmektedir" denildi. (MARDİN/DHA)