İhraç edilen öğretmene, ‘görevinizde daha dikkatli olun’ uyarısı

Eğitim Sen’in 2015'te gerçekleştirdiği iş bırakma eylemine katılan öğretmen Acun Karadağ’a, ihraç edildikten sonra ceza verildi. Ceza raporunda "Bundan böyle görevinizde daha dikkatli olmanızı rica ederim" denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL kapsamında yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ’a, maaş kesme cezası verildi.

Eğitim Sen’in 29 Aralık 2015 tarihinde “Savaşa Karşı Barış İçin 29 Aralık’ta Hizmet Üretmiyoruz” sloganıyla, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eylemine katılan Karadağ’a, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen "1/30 Oranında Aylıktan Kesme Cezası", 19 Ocak'ta tebliğ edildi.

Görevinden ihraç edilen öğretmene ulaşan raporda "Bundan böyle görevinizde daha dikkatli olmanızı rica ederim" ifadesine yer verildi.

‘EĞİTİM SEN'İ İLLEGAL OLARAK GÖSTERMEK İSTİYORLAR’

Hukuk yoluna başvurarak kararı iptal ettireceğini belirten Acun Karadağ şunları söyledi:

“29 Aralık eylemi sendika iş bırakma kararıydı. İçeriğinde Sur’da yapılan saldırılar ve eğitimin engellenmesine karşı olunduğu yer alıyordu. Bu yüzden de üzerinde çok duruldu. Belgenin sonunda bundan sonra görevinizde daha dikkatli olun diyor. Beni ihraç etmişsin. Beni ihraç ettiklerinden haberdar olduklarını düşünüyorum. Fakat geri dönüş işlemleri ve mahkemeler sürüyor. Bunları bizi cezalandırmak için bir yöntem olarak görüyorlar. Bir de daha çok ihraç edildiler bunun yüzünden, bakın bunlar böyledir gayesiyle kendilerine kanıt oluşturma çabasındalar, bunu ispatlamaya çalışıyorlar. Eğitim Sen’i illegal bir yapı olarak gösterip yıpratmak istiyorlar.”

Eğitim Sen’in 2015'te düzenlediği iş bırakma eylemine katılan başka bir öğretmenin aldığı ceza, İstanbul 2'nci İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilmişti. (DUVAR)