Hayatını kaybeden Muhammed yangını söndürmeye çalışıyormuş

Adana E Tipi Cezaevi çocuk koğuşunda çıkarılan yangına ilişkin çocukların ifadelerine göre, hayatını kaybeden çocuk mahkûm Muhammed, yangını söndürmeye çalışmış. İfadelerde savcının, çocukları intihar anlamına gelen bu eylemi yapmaya iten nedenleri ortaya çıkarmak yerine sadece yangını kimin, nasıl çıkardığını sorması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Adana E Tipi Cezaevi’nin çocuk koğuşunda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Erdoğan’ın yangını söndürmeye çalıştığı, yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocukların ifadeleriyle ortaya çıktı. Muhammed Erdoğan, yangın sonucu meydana gelen dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 6 çocuk içinde durumu ağır olan 3 çocuktan biriydi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Barosu Cezaevi Komisyonu’nun yaralı çocuklarla görüşme talebini, çocukların sağlık durumunu gerekçe göstererek reddederken Savcılığın yaralı çocukların ifadelerini aldığı öğrenildi. İfade tutanaklarına göre çocuklara sadece ‘yangını kimin, nasıl çıkardığı’ sorusu yöneltildi.

'NEDEN BUNU YAPTINIZ' DİYE SORULMAMIŞ

Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek ifadelerle ilgili şunları söyledi, “Çocuklara, intihar anlamına gelen bu yangını çıkarmaya iten gerekçeleri öğrenmemizi sağlayacak sorular yöneltilmesi gerekirdi. Onun yerine sadece yangını kimin, nasıl çıkardığı sorulmuş. İfadesi alınanlar, aynı çocuğun adını vererek onun elinde bir yeşil çakmak gördüklerini söylüyorlar. Bize bugüne kadar verilen ilk bilgi, yangının elektrik kontağıyla çıkarıldığı yönündeydi. Yangından tek başına sorumlu tutulan çocuk ağır yaralı iki çocuktan biri mi, onu da bilmiyoruz. Çocukların ifadelerinde, ‘Burayı yakalım, sevke gidelim, orası daha iyi. Yeni bir cezaevi açılacakmış, oraya gidersek bir ton hakkımız olur’ gibi açıklamaları var. Bunları söylemelerine rağmen Savcı, ‘neden buradan gitmek istediniz?’ sorusunu yöneltmiyor. Baro Cezaevi Komisyonu olarak çocuklarla görüşmek istiyoruz.”

Etiketler cezaevi adana yangın