Pervin Buldan: Kendimden çok Şafak Pavey'e üzüldüm

Meclis'teki arbede sırasında göğsüne tekme atılan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, yaşananları anlattı. Buldan “Şafak Pavey'in yere düşmesine kendimden daha çok üzüldüm. Bir kadın olarak yüzüm kızardı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kavganın yankıları sürüyor. Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kendini kürsüye kelepçelemesi ile başlayan eylem, AK Partili kadın milletvekilleri tarafından sonlandırılırken yaşanılanlara tepki var.

Arbede sırasında göğsüne tekme geldiği için rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, yaşadıklarını anlattı. Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü anlatan Buldan, bu yüzden atılan tekmenin kendisini daha da sıkıntıya soktuğunu söyledi.

'KAVGAYI BİTİRMEK İSTEDİM'

Tansiyonu da yükselince hastaneye kaldırıldığını belirten Buldan bunlara yol açan olayı şöyle anlattı: “Sayın Aylin Nazlıaka'nın eylemi vardı. Hepimiz bu eyleme saygı duyduk. Ben Meclis Başkanvekili olarak Meclis'teki sorumluluğumun gereği Genel Kurul'da da bulunmam nedeniyle kavgayı bitirmek istedim, araya girdim. Birkaç kez Aylin Hanım'la görüştüm. Sonlandırması için değil, ne kadar süreceği, ne kadar devam edeceğini öğrenmek istedim. En azından anlamak istedim. Sonrasında da eylemine saygı duyduğumu ifade ettim. Ama AKP'li kadın milletvekillerinin zor kullanarak eylemi sonlandırması üzerine elbette bizim de Aylin Hanım'ın yanında durmamız gerekiyordu. İşte o esnada şiddet olayı yaşandı. Bu eylemi şiddetle sonlandırmak AKP'li kadın milletvekillerine hiç yakışmadı.”

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Buldan, göğsüne nasıl tekme atıldığını da anlattı:

“Gökçen Hanım gerçekten gözü dönmüş şekilde, eli ayağı ile kime denk gelirse anlayışla kavganın içine girdi.

Ben 'Yapmayın arkadaşlar' diyerek ayırmaya çalıştım. O sırada Gökçen Hanım elini kaldırmış birine vurmaya çalışıyordu. 'Yapmayın' derken bir merdivenden bir basamak yukarı çıkıp tekmeyi göğsüme attı. O sırada bir eliyle de Burcu Çelik Özkan'ın saçını çekiyordu.”

pervin

'BİR KADIN OLARAK YÜZÜM KIZARDI'

Göğsüne atılan tekmeye değil, yaşanan manzaraya üzüldüğünü anlatan Buldan şöyle devam etti: “Bu yaşananlar nedeniyle çok üzgünüm. Kadın milletvekillerinin böyle bir görüntü vermesinden kaynaklı üzgünüm yoksa göğsüme aldığım darbe nedeniyle değil. Kadınları dışarıya böyle bir görüntü vermesine üzüldüm. Şafak Pavey'in yere düşmesine kendimden daha çok üzüldüm. Şafak Hanım'a bu yapılamazdı. Ben Meclis Başkanvekiliyim. Bana tekme atılmasını yine de göğüslerim ama Şafak Hanım'a yapılan saldırıyı asla tasvip etmem. Asla kabul edemeyeceğimiz, tasvip edemeyeceğimiz bir görüntü yaşandı. Benim bir kadın olarak yüzüm kızardı. Böyle bir görüntüyü dışarıya vermek kadınlara yakışmadı.”

KILIÇDAROĞLU ARADI

Buldan olaydan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP adına da Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın arayarak “Geçmiş olsun” dileğinde bulunduğunu söyledi.