İhraç edilen akademisyenden staj başvurusu

KHK ile ihraç edilen Cenk Yiğiter, avukatlık stajı için başvuru yaptı. Yiğiter, öğrencileri ile staj yapacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Hukuk Fakültesi’de öğretim elemanıyken soruşturma ve "mobbing"e maruz kalan Dr. Cenk Yiğiter, 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. Görevine son verilen Yiğiter, Ankara Barosu'na avukatlık stajı başvurusu yaptı.

4 hocasının takdimiyle bugün başvuru yapan Dr. Cenk Yiğiter, “Av. Prof. Dr. Metin Günday, Av. Prof. Dr. Yahya K. Zabunoğlu, Av. Prof. Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu, Av. Zafer Günal'ın takdimi ile stajyer olarak başvurmuş bulunmaktayım” dedi.

Dr. Cenk Yiğiter, öğrencileriyle birlikte stajyer olacak olmaktan dolayı, çok mutlu olduğunu söyledi. Yiğiter, bundan sonra demokrasi, barış ve adalet mücadelesine bir avukat adayı olarak devam edeceğini kaydetti.

Dr. Cenk Yiğiter, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden az sayıdaki "Barış İçin Akademisyenler" bildirisinin imzacılarından biriydi. A.Ü. Rektörü Erkan İbiş, tarafından Yiğiter, hakkında art arda soruşturmalar açılmış, son olarak soruşturmalarla ilgili ifadesi ise, Ankara’nın 80 kilometre dışındaki Kalecik’te alınmıştı.

Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere veda töreniAnkara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere veda töreni

Yiğiter'i takdim eden üç profesörden Metin Günday ve Yahya K. Zabunoğlu, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasasına dayanılarak üniversiteden ihraç edilmişlerdi. Ahmet M. Kılıçoğlu ise, 1985 yılında sözleşmesi yenilenmeyerek üniversiteden fiilen ihraç edilmişti. Zafer Günal da eski Ankara Barosu Başkan yardımcılarından. Üniversiteden atılan akademisyenler yürüttükleri hukuk mücadelesi sonrasında üniversiteye geri dönmüştü.