Hrant Dink, İzmir'de anıldı

İzmir'de, gazeteci Hrant Dink'in katledilişinin 10'uncu yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Anmaya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Gazeteci Hrant Dink için, "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" tarafından düzenlenen etkinlik saat 18.00’de, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı anmada "Faşizme inat,kardeşimsin Hrant", "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganları atıldı.

Basın metnini KHK ile ihraç edilen barış akademisyenlerinden Zerrin Kurtoğlu okudu. Kurtoğlu "Kendisini katıksız biçimde barışa adamış bir insan olan, sevgili dostumuz, kardeşimiz Hrant Dink’in, milliyetçilik hastalığına tutulmuş bir tetikçi tarafından vurularak katledilmesinin üzerinden tam 10 yıl geçti. Ve geçen uzun yıllar boyunca bizim adalet arayışımız sürerken, bu adalet arayışını sekteye uğratmayı amaçlayan yalanlar ve oyalamalar da devam etti’’ dedi.

'HRANT'I KATLEDEN ZİHNİYETİ HER ALANDA GÖRÜYORUZ'

Kurtoğlu açıklamasının devamında "10 yıl önce Hrant’ı katleden zihniyeti hayatın her alanında çok daha yaygın ve yoğun olarak görmeye devam ediyoruz. Daha birkaç gün önce TBMM’de bir Ermeni vekilin, Garo Paylan’ın 'soykırım' tanımını kullanmasına tahammül edemeyerek Paylan’ın ifade özgürlüğüne karşı aralarındaki tüm çelişkileri unutarak birlikte el kaldıranların bastırdığı aslında Hrant’ın sesidir. Garo Paylan’a milli mutabakatla verilen ceza, geçmişte neler olmuş olabileceğine ışık tuttuğu gibi, Hrant’ın katledilmesinin nedenini de açıkça ortaya koyuyor’’ şeklinde konuştu.

'BARIŞIN DİLİNİ İNŞA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Barış dilini inşa etmeyi sürdüreceklerini söyleyen Kurtoğlu, "Tıpkı senin gibi, derin bir dünya ve insan sevgisiyle, alçak gönüllülükle, insanın yapma ve yeniden yaratma kudretine inançla, umutla, vicdanla demlendirilmiş bir akılla, eleştirel ve eylemden kopmayan bir düşünme cesaretiyle ve bedel ödemeye hazır bir şekilde, mutlaka ama mutlaka direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından anma etkinliği sona erdi. (DUVAR)