Barış imzacıları: Sussam gönül razı değil, konuşsam gözaltı

Kuşadası’nda barış imzacılarına destek verenler mahkemedeydi. Hem sanık hem avukat olan Atmaca barış isteyenlerin yargılanamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Barış bildirisi yayınlayan akademisyenlere destek olmak için Aydın Kuşadası’nda ‘Biz de onların suçuna ortağız’ diyerek 20 Ocak 2016’da kendini ihbar eden farklı meslek örgütlerinden 52 kişinin duruşması Söke 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 4. duruşması yapılan dava, eksik evrakın bulunduğunu gerekçesiyle 22 Mart 2017 tarihine ertelendi.

Kendisini ihbar eden 52 kişinin avukatlığını yapan avukat Sezin Atmaca şöyle konuştu:

"Ben de hem sanık hem avukat olduğum bu dosyada mahkemeye sosyal medyada dolaşan bir sözü hatırlatmak istiyorum. Gençler sosyal medyada sussam gönül razı değil, konuşsam gözaltı şeklinde bir takım şeyler yazıyorlar. Böyle bir Türkiye mi istiyoruz, böyle bir dünya mı istiyoruz bunu mahkemeye sormak istiyorum. Barış isteyen insanlar yargılanabilir mi?  Savaş mı istemeliyiz? İnsanların şiddet içermediği sürece barış isteklerini söylemelerinin önüne geçilmemesi gerekir. Bugün beraat kararı verilmedi ancak 22 Martta hepimizin umudu beraat kararı verilmesi yönündedir. Bu sadece bizim için değil ülkemiz için, insanlarımız için çok önemli."