'Reina saldırganı suçunu kabul etti'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reina saldırganının suçunu kabul ettiğini ve yapılan inceleme sonucunda parmak izinin de uyuştuğunu sözlerine ekledi. Saldırganın kimliği de Abdülgadir Masharipov olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Vasip Şahin, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de düzenlenen saldırının zanlısının 1983 Özbekistan doğumlu Abdülgadir Masharipov olduğunu, suçunu kabul ettiğini  açıkladı. Vali'nin yaptığı açıklamaya göre, Masharipov Afganistan'da eğitim almış ve dört dil biliyor.

Şahin İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklamada Masharipov'un 2016 Ocak ayı içerisinde Türkiye'ye geldiğinin tahmin edildiğini belirterek, "İllegal giriş yapıldığı, doğu sınırlarımızdan giriş yapıldığı yönünde kuvvetli tahminler var" dedi. Şahin, zanlının yapılan sorguda suçunu kabul ettiğini ve aynı zamanda yapılan inceleme sonucunda parmak izinin de uyuştuğunu sözlerine ekledi.

Sağ yakalanan IŞİD'lilerSağ yakalanan IŞİD'liler

Vali'nin açıklamasına göre, operasyonda ayrıca 197 bin ABD doları, biri havalı tabanca olmak üzere iki tabanca ve şarjörleri, iki adet drone ve sim kartlar ile çok sayıda materyal ele geçirildi. Yeni yılın ilk saatlerinde Reina gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş, 71 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı, yaptığı bir açıklamayla IŞİD üstlenmiş ve Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları devam ettikçe benzer saldırıların düzenleneceği tehdidinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ),