MHP'li Aslan serbest: Tweet'i şoförüm attı

Attığı iddia edilen tweet yüzünden gözaltına alınan MHP'li Mehmet Aslan serbest bırakıldı. Aslan tweet'i kendisinin atmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan oyuncu Mehmet Aslan, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aslan'ın polis ifadesinde, sözkonusu tweet'i şoförünün attığını belirterek suçlamayı reddettiği belirtildi.

Bir dönem MHP'den İstanbul milletvekilliği'ne aday olan Mehmet Aslan, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 15.30 sıralarında polis eşliğinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aslan, ifadesi alınmak üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu'na çıkarıldı. Savcı Yasemin Baba'ya ifade veren Aslan'ın serbest bırakılmasına karar verildi. Aslan, avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

Akşener'den 'gözaltı' tepkisiAkşener'den 'gözaltı' tepkisi

Mehmet Aslan'ın polis ifadesinde, bir eğlence mekanına girdiğinde telefonunu şoförüne bıraktığını, söz konusu tweet'i şoförünün yazdığını, daha sonra da sildiğini söyledi. Aslan, "devleti ve yönetenlere yönelik hakaret içeren paylaşımın yoktur. Böyle bir paylaşımda bulunmam akıl ve mantığa aykırı bir harekettir" diyerek suçlamaları reddetti. (İSTANBUL/DHA)