Güneş gazetesinin Mahçupyan haberine tepki

Etyen Mahçupyan'ı Hrant Dink suikastiyle ilişkilendiren manşetle çıkan Güneş gazetesine, aralarında Yıldıray Oğur'un da bulunduğu farklı kesimlerden tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümete yakın Güneş gazetesi, uzun süre hükümete verdiği destekle bilinen ve kısa bir süre öncesine kadar yazıları Akşam gazetesinde yayınlanan Etyen Mahçupyan’ı Hrant Dink suikastı ile ilişkilendiren bir manşetle çıktı. Mahçupyan son zamanlarda ‘Başkanlık projesi’ne yönelik eleştirel yazılar yazıyordu.

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmeden kısa bir süre önce Etyen Mahcupyan’la yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan ve “Suikast ‘tüyo’su” başlığını kullanan gazete, Dink soruşturması kapsamında, Mahçupyan’ın ifade vermediğini vurguladı. Gazetenin birinci sayfasında “Mahçupyan, cinayetten birkaç dakika önce Dink’e at yarışı tüyosu vererek gazete binasından çıkmasını sağlamıştı” gibi ifadeler kullanıldı.

Gazete açık bir suçlamada bulunmasa da muğlak ifadelerle Etyen Mahçupyan ile Hrant Dink arasındaki telefon görüşmesini suikastla ilişkilendirdi.

Habere aralarındas yine hükümete yakın gazetecilerden Yıldıray Oğur'un da olduğu farklı isimlerden tepki geldi.

elifcakir

atilganbayar

hilalkaplan

DİNK'TEN SONRAKİ YAYIN YÖNETMENİYDİ

Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra bir süre Agos Genel Yayın Yönetmenliği de yapan Etyen Mahçupyan, Gezi protestoları ve yolsuzluk operasyonları sırasında AKP hükümetini destekleyen yazılarıyla gündeme gelmiş, Zaman gazetesinde yazarlık yaparken hükümetle Gülen Cemaati arasındaki gerilimin başlamasından bir süre sonra Güneş gazetesinin de bağlı bulunduğu ES Medya tarafından yayınlanan Akşam gazetesine geçmişti.

Bir süre Akşam gazetesinde yazıları yayınlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını da yapan Mahçupyan, Davutoğlu’nun bir blog yazısıyla başlayan “Pelikan Süreci”nin sonunda görevden uzaklaştırılmasının ardından Akşam gazetesinden ayrılmıştı. Mahçupyan bir süredir, Davutoğlu’na yakın isimler tarafından yayınlanan Karar gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor ve son zamanlarda iktidarın bazı uygulamalarını eleştiriyordu. (HABER MERKEZİ)