Türkan Saylan'ın kardeşi vefat etti  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde Türkan Saylan'la birlikte önemli çalışmalara imza atan kardeşi Gündüz Saylan Bodrum'da vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin onursal başkanı merhum Türkan Saylan'ın, Bodrum'daki kardeşi 72 yaşındaki Gündüz Saylan, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Bodrum'a bağlı Kızılağaç Mahallesi'ne 14 yıl önce ev yaptırdıktan sonra eşi Ayla Saylan ile birlikte buraya yerleşen, 2 çocuk ve 1 torunu olan emekli makine mühendisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi Gündüz Saylan, bugün 05.30'da, tedavi gördüğü Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde hayata veda etti. Yaklaşık 2 yıldan bu yana  bağırsak ve karaciğer kanseri tedavisi gören ve hastalığın vücudunun tamamına yayıldığı belirtilen Saylan'ın, 2009 yılında yaşamını yitiren ablası Türkan Saylan ile birlikte dernekte önemli çalışmalara imza atmıştı. Gündüz Saylan'ın yakın arkadaşı iç mimar Bilge Yüceoral, "Türkan abla yaşamını yitirdikten sonra, o da derneğin bayrağını almış; her türlü desteği vermişti. Ölümü yakınlarını ve bizleri yasa boğdu. Böyle değerler kolay yetişmiyor, acımız büyük" dedi.

Gündüz Saylan'ın cenazesi yarın öğleyin Bodrum Adliye Camii'nde kılınacak namazın ardından yaşadığı Kızılağaç Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (BODRUM/DHA)