İhraç edilen akademisyen Meclis gündeminde

CHP'li Altıok, KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'i meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok, yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter hakkında açılan soruşturmaları Meclis gündemine taşıdı. Altıok, Yiğiter'in ihraç edilmesinin birçok konuda kuşku uyandırdığını söyleyerek, yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Altıok'un soruları şöyleydi:

1) Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinde, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili'nin bir özel hukuk bürosunda danışman sıfatıyla tanıtılıyor olmasını gündeme getirmesi mi etkili olmuştur?

2) YÖK tarafından Rektör Erkan İbiş’e iletilen dekanın danışmanlık yapmasıyla ilgili konuda niçin rektörlük soruşturmaya yer olmadığına karar vermiştir? Bu konuyu araştırdınız mı? Araştırmadıysanız araştırmayı düşünüyor musunuz?

3) Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinde, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş yönetiminin FETÖ yurtlarına akreditasyon vermesini ve bu yurtların üniversite yerleşkesi içerisinde tanıtım ve kayıt masası açmasını gündeme getirmesi mi etkili olmuştur?

4) Rektör Erkan İbiş’in FETÖ yurtlarına akreditasyon vermesi, özel olarak bu yurtların tanıtımına katkı sağlaması, üstelik bu durumdan rahatsız olan ve bunu dile getiren Yiğiter’e soruşturma açması tarafınızca incelenmiş midir? Erkan İbiş’in FETÖ ile ilişkisine dair size ulaşan herhangi bir ihbar var mıdır? Varsa eğer Rektör Erkan İbiş hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

5) Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in AKP Siyaset Akademisi’nde ders vermesi etik midir? Rektör Erkan İbiş liyakat esaslarını yerine getirdiği için mi o koltukta oturmaktadır, yoksa AKP Siyaset Akademisi’nde ders verecek kadar iktidar partisiyle iç içe olduğu için mi?

6) Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dr. Cenk Yiğiter hakkında Gezi soruşturması kapsamında her tür takip kararı verilmiş, Haziran 2013’ten Aralık 2016’ya kadar telefonu dinlenmiş, telefon sinyali takip edilmiş, kamuya açık yerlerde ve işyerinde teknik cihazlarla takip edilmiş ve bunların sonucunda savcılık hakkında herhangi bir terör şüphesi olmadığına kanaat getirerek takipsizlik kararı vermiştir. Hakkında takipsizlik kararı verilen bir hukukçunun, akademisyenin terör ile ilişkilendirilerek ihraç edilmesinin gerekçeleri nelerdir? Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinin yasal dayanakları nelerdir? (DUVAR)