Türkiye'den ABD'ye YPG çıkışı: Şaka mısınız?

Suriye'de Kürtlerin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri bir açıklamayla "PKK ile ilgimiz yok" dedi. Bu açıklamayı Amerikan Merkez Komutanlığı Twitter'da paylaşınca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan "Şaka mı yapıyorsunuz?" çıkışı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle ABD arasındaki Suriye ve YPG'ye ilişkin tartışma Twitter'a taşındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na bir tweet atarak yanıt verdi.

Sosyal medyadaki atışma, Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın attığı bir tweetle başladı. Komutanlık, Suriye'de ağırlığını Kürt güçlerinin oluşturduğu ve IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin müttefiki olan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "PKK ile bağlantımız yok" açıklamasını Twitter'da paylaştı. Komutanlığın mesajında, "SDG, PKK ile hiçbir ilgisi veya bağı olmadığını teyit etti" denildi.

İbrahim Kalın ise buna yanıt olarak, "Bu bir şaka mı yoksa Merkez Komutanlık aklını mı kaçırdı? Kimsenin buna inanacağını düşünüyor musunuz? ABD bir terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaktan vazgeçmeli" diye yazdı.

SDG AÇIKLAMASINDA NE DENİYOR?

SDG açıklamasına şu ifadeler kullanılıyor: "Suriye Demokratik Güçleri'nin çatısı altındaki biz Kürt, Arap, Türkmen, Süryani ve Suriyeli gruplar, gücümüzün, bazı bölgesel hükümetlerin iddia ettiği gibi PKK'nin bir parçası olmadığını teyit ederiz. Biz kendimizi Suriye ulusunun ve toprağının bir parçası olarak görüyoruz. Ve topraklarımızı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için diğer Suriyeli gruplarla birlikte kanımızı verdik, fedakarlıkta bulunduk. Ve, bütün Suriye topraklarını IŞİD'den temizlemek için sonuna kadar savaşacağız."

Açıklamada, SDG'nin Türkiye dahil komşu ülkelerle 'karşılıklı saygıya dayalı ve güçlü bir ilişki kurmak istediği' belirtiliyor. (Dış Haberler)