Rüzgar Çetin en fazla 1 yıl yatacak

Ters şeride girerek trafik polisinin yaşamını yitirmesine neden olan Rüzgar Çetin'in cezası, yeniden yargılandığı davada 15 ay yükseltildi. Hükümetin çıkardığı son KHK'den yararlanacak olan Çetin, en fazla 1 yıl hapis yatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trafik kazasında polis memuru Fatih Alagöz'ün yaşamını yitirmesine neden olan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, yerel mahkemenin verdiği 6 yıl 3 aylık hapis cezasının bozulması üzerine bugün İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi'nde hâkim karşısına çıktı. İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği  cezayı kaldırarak, Çetin'i 7 yıl 6 ay hapse mahkûm etti.

ADLİ KONTROL KALDIRILDI

Çetin hakkında konulan adli kontrol kararının kaldırılmasına karar veren Ceza Dairesi, Çetin'in ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

Avukat Alper Sarıca, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Rüzgar Çetin, hükümetin son çıkardığı KHK'dan yararlanır. Dolayısıyla almış olduğu cezanın yarısı infaz edilecektir. Koşullu salıverilme tarihine iki yıl kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye olabileceğinden, 45 aydan 24 ayı düşürdüğümüzde geriye 21 ay kalır. Çetin'in yattığı 9 aylık hapis cezası indirilir. Sonuç olarak fiilen bir yıl daha cezaevinde geçirmesi gerekir. Cezaevinden tahliye olduktan sonra da imza atma, kamu hizmetinde bulunma ve ayrıca denetimli serbestlik bürosunun öngördüğü programlara katılma yükümlülüğü olacaktır" dedi.

Öte yandan, Rüzgar Çetin'e verilen hapis cezası 5 yılı aştığı için istinaf mahkemesi kararı temyiz edilebilir.

(DHA/HABER MERKEZİ)