Nöbetçi yayın yönetmenliği davası ertelendi

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Kızılkaya, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci Ahmet Nesin’in yargılandığı davanın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan isimlerin yargılandığı duruşma İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci Ahmet Nesin hakkında Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma kampanyasına katıldıkları için “örgüt propagandası yapmak” suçlaması ile tutuklanmıştı. Üç isim 10 günlük tutuklamalarının ardından tahliye edilmişti.

İNAN KIZILKAYA DA YARGILANIYOR

Üç yazarın yanı sıra, gazetenin halen tutuklu bulunan genel yayın yönetmeni İnan Kızılkaya’nın da sanık olarak yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu hazır bulunurken, Ahmet Nesin ise duruşmaya katılmadı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İnan Kızılkaya ise duruşmaya yine getirilmedi. Dava dosyaların birleştirilmesi için bir sonraki duruşma 21 Mart saat 11.00'a ertelendi. (HABER MERKEZİ)