Mülkiye: Üniversitenin varlık koşulları ortadan kaldırılıyor

Son KHK'lar ile 631 akademisyen daha ihraç edildi. Onlardan biri olan Faruk Alpkaya için yapılan açıklamada asıl hedefin özgür ve eleştirel düşünce olduğu ifade edildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden akademisyenler Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilen Dr. Faruk Alpkaya'ya bir açıklamayla destek verdi.

Akademisyenlerin 'hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin, salt olağanüstü hal koşullarına dayanılarak damgalandığı ve kriminalize edildiği' belirtilen açıklamada üniversite yöneticilerinin 'hukuksuzluğa ortak olarak üniversiter değerlerin yok edilmesine katkı sunduğu' kaydedildi.

Ankara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Akademik Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Eylül 2016’dan beri KHK yoluyla meslekten ihraç edilen Ankara Üniversitesi mensuplarına 6 Ocak 2017 günü yeni hocalarımız eklendi ve 679 Sayılı KHK ile Anabilim Dalımız öğretim görevlisi hocamız Dr. Faruk Alpkaya da işinden, mesleğinden ihraç edildi.

Gerçekte ise olan şudur: Meslektaşlarımız hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin, salt olağanüstü hal koşullarına dayanılarak damgalanmakta, kriminalize edilmektedir. Bu süreçte rol üstlenen üniversite yöneticileri bu hukuksuzluğa ortak olmakta, bir bütün olarak üniversiter değerlerin yok edilmesine katkı sunmaktadırlar. Gerçekte olan, özgür ve eleştirel düşünebilmenin, yani üniversitenin varlık koşulunun ortadan kaldırılmasıdır.

Anabilim Dalımız mensubu Dr. Faruk Alpkaya bir akademisyendir. Ömrünü SBF’ye, öğrencilerine, derslerine adamış, mesleğine tutkun bir üniversite hocasıdır. Ve üniversite hocasının bütün bir ömrüne yayılan emeği, yetiştirdiği öğrenciler ve ardında bıraktığı iz mesnetsiz iddialarla, hukuk dışı ihraçlarla silinemez. Faruk Hoca’nın bıraktığı iz de silinmeyecektir.

Haksız bir şekilde mesleğinden uzaklaştırılan meslektaşımız Faruk Alpkaya ile bu süreçte dayanışma içerisinde olacağımızı duyuruyor, tüm üniversite yöneticilerini akademik kimliklerini, sorumluluklarını hatırlamaya çağırıyoruz.

SİYASET VE SOSYAL BİLİMLER ANABİLİM DALI AKADEMİK KURULU"

İhraç edilen akademisyene bölümü sahip çıktıİhraç edilen akademisyene bölümü sahip çıktı