Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde öğleden sonra silah sesleri yükseldi. Çıkan çatışmada 1 polis yaralandı, 1 saldırgan da öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bugün öğleden sonra silahlı saldırı girişimi oldu. Saat 15.20'de İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 2 kişi ellerindeki silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Bu sırada Emniyet girişinin yaklaşık 50 metre önündeki kontrol noktasında görev yapan polisler ateş açarak karşılık verdi. Yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından 1 saldırgan öldürüldü, diğeri kaçtı. Çatışma sırasında hafif yaralanan yaralanan 1 polis de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile resmi, sivil ve özel harekatçı sevk edildi. Polisler, bölgedeki sivilleri uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm yolları yaya ve araç ulaşımına kapattı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ ANONSLARI

Bu arada saldırı sonrası polis telsizlerinden, saldırganlarla birlikte hareket ettiği değerlendirilen 2 araç plakası anons edilerek, bomba yüklü olabileceği uyarısı yapıldı. Anonslarda polislerin kendi can güvenliklerini sağlayarak, bomba yüklü olabileceği değerlendirilen araçların titizlikle takip etmesi istendi.

Reuters'a konuşan polis yetkilileri, Emniyet Müdürlüğü'ne girmeye çalışan bir canlı bombanın öldürüldüğünü söyledi.

antep5

VALİ: EMNİYET'E SALDIRILDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü' ne silahlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya polisler anında karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz hafif yaralanmıştır" açıklamasında bulundu.

ÇOK SAYIDA ADRESE BASKIN

Saldırının ardından kaçtığı belirtilen ikinci kişiyi yakalamak için polis çok sayıda adrese baskın yaptı. Otopark ve iş merkezlerinin de yer aldığı bölgede yapılan operasyonlarda 'şüpheli tavırlar sergiledikleri' gerekçesiyle bazı kişiler gözaltına alındı.

ŞAMİL TAYYAR: BOMBALI ARAÇ ARANIYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bomba yüklü bir araç şüphesi nedeniyle operasyonun devam ettiğini söyledi. Bir TV kanalına konuşan Tayyar, Gaziantep'in en riskli şehirler arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Düne kadar DEAŞ'a komşuluk yapan bir şehirdi. DEAŞ teröristlerini Türkiye'ye sokabiliyordu. İstihbarat örgütlerinin cirit attığı bir şehirden bahsediyoruz. Bu kadar karanlık kirli elin olduğu şehirde verilen mücadelenin insan üstü olduğunu düşünüyorum.

Bunun ismini ben ifade etmek istiyorum. Amerikan gizli servisinin de özel olarak çalıştığı şehirlerden birisidir Gaziantep."

MAYIS AYINDA DA SALDIRI OLMUŞTU

Geçen mayıs ayında Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 3 polis memuru yaşamını yitirmişti.

(HABER MERKEZİ/DHA)